Tips Mudah Shopping Online Di EZBUY!

Tuesday, September 20, 2016


Assalamualaikum!


Shopping shopping shopping! Korang pernah ada pengalaman shopping secara online? Sekarang ni kan semuanya di hujung jari je kan. Haaa bagi yang 'kaki' shopping online, mesti korang pernah dengar EZBUY kan. Kalau belum dengar atau belum pernah cuba shopping di EZBUY takpe, teruskan membaca sebab aku ada tips dan ganjaran yang nak dikongsi ngan korang bila shopping dengan di EZBUY!




Masuk je laman EZBUY ni, mata dah mula rambang dah! Mana taknye, macam-macam ada! Dari pakaian wanita dan lelaki, mainan untuk kanak-kanak, beg tangan dan aksesori, barangan kosmetik, gajet, barangan sukan dan banyak lagi yang korang boleh jumpa di bawah satu bumbung!

Ada 2 barang yang aku dok aim sekarang ni hehe ... satu ialah jaket blazer dan satu lagi beg tangan! heee ;)

cantiknya blazer tu! :)


yang mana satu nak pilih ni? hurmm hehe

Adehhh ... mana satu nak pilih ni? Rambang biji mata aku dibuatnya! Blazer tu memang aku berkenan sungguh! pilihan warna pun cantik cantik belaka. Beg tangan pun banyak pilihan sampai pening aku nak klik mana satu hehehe. Silap-silap haribulan, mau aku terrrrklik 2-3 beg sekali ni heeee .... sabar Nim sabar :p

Tips Mudah Shopping Online di EZBUY

  • Mudah sangat nak shopping online di EZBUY ni. First, korang kena register akaun kat http://bit.ly/2bOn1Ua . Lepas berjaya register, automatik korang akan dapat voucher RM15. Kalau dah buat, boleh terus login dan terus pilih barang yang korang nak


  • Bila korang pilih barang, pastikan "Domestic Shipping" tu FREE RM 0.00, macam kat dalam gambar di bawah ni. Korang kena alert dan cek selalu sebelum klik "Add to Cart". Kalau ada caj, maka korang kena tambah harga untuk "Domestic Shipping"(gambar 1)

Gambar 1 (rujuk anak panah oren)

Gambar 2 (rujuk anak panah oren)

  • Kemudian, klik "Add To Cart". Korang boleh pilih lagi barangan dan semua item akan terkumpul di bahagian tepi sebelah kanan. Dah habis pilih, korang klik "Check Out" (rujuk gambar 3)

 
Gambar 3 (rujuk anak panah merah)

  • Lepas korang tekan "Check Out", dia akan keluar paparan seperti dalam gambar (gambar 4). Semak balik barangan yang telah korang pilih tadi termasuk Shipping Fee dalam gambar (nombor 1). "Shipping Fee" ni berubah mengikut jenis pilihan shipping yang korang pilih. Ada 4 jenis shipping yang disediakan, mengikut tarikh penghantaran yang sesuai


Gambar 4


Letakkan kod EZFRIEND15 pada "Use credit and coupon code" di kotak sebelah kanan tu untuk menikmati diskaun sebanyak 15% untuk shipping. Maksudnya, caj shipping korang akan ditolak dari 15% dari harga asal shipping yang korang pilih. Tapi kod ni hanya untuk pembaca blog aku je tau, yang tak baca blog aku ...rugiiiii sangat ;)

  • Dah siap masukkan kod tadi, korang tekan "Check Out" dan paparan seperti dalam gambar (di bawah) akan kelihatan



Isikan alamat penghantaran dan klik "Save". Kemudian, korang boleh klik "Next" untuk membuat pembayaran. Ada 3 pilihan bank yang boleh korang pilih, iaitu MAYBANK, PUBLIC BANK & RHB BANK. Pembayaran dibuat dalam masa 24 jam, nanti korang akan dapat mesej melalui telefon pintar atau emel.

Kalau korang nak laaaagiiii jimat, korang boleh register PRIME. Amende PRIME ni? Tak kira berapa banyak barang yang korang shopping, berapa besar saiz parcel dan beratnya, shipping fee hanya RM8.80 sahaja!




Ekslusif untuk pelanggan Ezbuy, korang hanya perlu bayar RM188.00 untuk setahun dan terus boleh nikmati shipping fee RM8.80 setiap kali korang shopping. Nak cuba yang 1 month trial dulu pun boleh. Sebab kebanyakan barangan kat Ezbuy ni dari luar negara, dah tentu kos penghantaran pun mahal kan. Tapi dengan PRIME, beli barang banyak mana pun shipping fee tetap RM8.80 ...i likeeeeeee ;) 

Macam mana nak daftar PRIME? Korang boleh klik di http://bit.ly/2cowhRI dan isikan butiran disana. Cepat daftar ye, cuma limit 100 pendaftaran je setiap hari.



Amacam? Senang kan! Suka la tu hehehe. Aku dah kongsikan tips-tips tu, korang jangan lupa ikut ok. Banyak barangan korang boleh shopping di EZBUY ni. Aku sarankan korang beli 3-4 item sekali supaya boleh jimat banyak untuk kos penghantarannya nanti. Ok, selamat bershoppinggggg! ;)

You Might Also Like

8 pengomen comel

  1. oo mudahnya. tengah aim blazer gak sebenarnya. Leh la usha..

    ReplyDelete
  2. First time dengar EZBUY ni.. Leh try terjah jap lagi..

    ReplyDelete
  3. Bestnya...terus daftar dh dpt voucher haishhhhhh skrg jugak juju daftar hahaha

    ReplyDelete
  4. kak nim ni memamng saja kan promote web ni, tau la esok gaji...hahahaa.. hari ni try klink dulu, esok terus buy..

    ReplyDelete
  5. Sis knp sya xble reg..no fon slh katanya...stressnya

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM