Monday, October 24, 2016

# Pasal Blog

Dan header blog pilihanku adalah ...


Assalamualaikum!


Lama dah tak cakna pasal blog ni. Benda yang dah lama aku nak tukar sebenarnya adalah header blog aku ni. Header lama tu pun aku yang buat, tapi orang dah tak letak gambar banyak-banyak macam tu kan haha :p

Aku suka konsep header yang simple dan soft, sesuai dengan kematangan umurku (hehe). So, plan aku nak letak bunga setopok, nama blog dan niche blog. 



Ni yang aku malas nak design sendiri! Adeee je yang tak kena serba serbi. Ye la ... orang tangan tak berseni, memang ada kekurangannya. Tu pasal la aku takut nak minta tolong orang buat kan. Sendiri buat pun dah 7-8 kali tukar design. Padahal konsep nak simple dan soft, yang penting mesti ada bunga! hehe ...

Ini header pertama yang aku design haritu. Berjam-jam nak siapkan dia saje! Jenuh aku meng-google watercolor flower , yang cantik sikit dan menepati citarasa corak bunga ni je. Nampak ringkas giler kan! Sepatutnya dia jadi senang la sebab takda corak 'sarat' atau kena lukis doodle bagai. Tapi, aku nak siapkan ni je ... dekat 3 jam! Tu nak kate ... tangan tak berseni hehehe.




Akhirnya, beginilah rupa header rasmi blog aku. 

Header baru , semangat baru :)


2 comments:

  1. ...alaaa...nak gambar cendolll... hahahahaha! Lawa la..kemas! I Loike!

    ReplyDelete
    Replies
    1. cendol dah takda jeeb. Jaga badan sekarang hahahaha ... tq jeeb :)

      Delete

Apa kata korang?