Friday, February 24, 2017

# Cerita Kat Opis # Story Kenit

Kursus IMS


Assalamualaikum!


Alhamdulillah kursus dua hari berakhir dengan lancar dan jayanya semalam di opis. Walaupun hanya dua hari, tapi kesibukan yang dihadapi dengan tugas hakiki membuatkan masa begitu pantas berlalu. Mujur makanannya boleh tahan sedap ... haha!

Since ia berkaitan dengan kerja, maka kursus ni amat perlu untuk yang terlibat ... termasuklah aku. Things are gonna slightly change, so nak tak nak we have to prepare from nowBut overall, we like this new changes sebab IMS yang baru akan lebih canggih dan memudahkan kerja masukkan data.





Dan tak lengkap kursus kalau tak amik gambar dengan lecturer kan hahaha! Inilah cikgu kami untuk 2 hari, Mr Lukas Ivica dari Slovakia! Bersusah payah memahamkan kami dengan sistem baru yang akan digunapakai dalam masa terdekat.

It's my first time meeting a lecturer from outside after 13 years of service. But everyone was behaving very good since semua pun dah pangkat mak mak kannnn hehe. Don't worry, niat nak belajar je 😉




Dan semalam, Mr Lukas sempat edarkan sedikit cenderahati buat peserta kursus. Yang bentuk awan tu macam stress ball, genggam bila rasa tangan lenguh. Nampak sangat muka semua muka stres kan ahahaha! Yang panjang sikit tu ballpen dan yang pendek sikit tu ingatkan pen jugak, rupanya screwdriver pelbagai guna. 

Terima kasih pada Mr Lukas dan rakan yang mengajar kami selama 2 hari tentang IMS. Terima kasih untuk cenderhati yang super cute ni! 😍

1 comment:

  1. Akak pun ada kursus x lama lagi...malas nak pi tapi ada kaitan ngan KPI..kena gak la walau terpaksa

    ReplyDelete

Apa kata korang?