Monday, September 25, 2017

# Chilindo # Online Shopping

Bid lagi ...


Assalamualaikum!


Kali ketiga aku bid dah ni haha! Kali ni bid sebab nak surprisekan cik abg dan anak. Ada dua tiga benda yang aku berkenan nak berikan pada diaorang, dan kalau kena ngan bajet why not kan!




Yeahhh kali ni aku hadkan pada 3 barang je. Tak macam yang pertama dan kedua, sampai 8-9 barang aku bid hehe. Bid pun ikut bajet dan kalau boleh bawah RM10 ikut jenis dan kualiti barang.


Set pemotong rambut proclipper

Set pemutar skru

Bekal makanan


Set pemotong rambut dan set pemutar skru tu opkos untuk cik abg aku lah. Bukan takda mesin potong rambut dalam simpanan, tapi bila nampak hat kaler merah ni nampak macam comel pulak kan haha. Apepun, sebelum nak bid kena baca description dulu. Pastu target bajet berapa kita nak bid untuk barang tu. Alhamdulillah, aku bid dapat tiga belas ringgit lebih untuk mesin potong rambut. Cik abg pun dah guna mesin potong rambut ni, dan ok katanya.

Bekal makanan tu pulak untuk my sulung. Kotak kedua aritu dah dapatkan satu untuk Mira, bila bukak dan tengok ishh macam comel je! So, untuk kali ni aku try dapatkan satu lagi untuk kakak. Anak-anak memang rajin nak bawa bekal, tapi kalau beli bekal mahal-mahal akhirnya hilang tanpa dikesan disekolah. Makanya, guna je la bekal makanan ni ha ... murah dan comel!

So tercapailah misi ibu nak gembirakan hati suami dan anak-anak. Seronok memang seronok cuma kena berhati-hati agar tidak terlajak. Setakat ni takda masalah dari segi kualiti dan penghantaran barang. Dan memang tak dinafikan 'berhantu' jugak benda alah ni haha! Barang apa lagi aku nak target lepas ni kat Chilindo? Tungguuuuuuu ... hahahaha!

3 comments:

  1. ketagih kalau nak main bid dekat chilindo ni kan kak? adehai, hari tu pun terjebak sebab kak hanim la, tapi IQ tak checkout sebab baru sedar, poketku dah kering. hahaha!!

    ReplyDelete
  2. salam singgah! nak unicorn brush dengan harga RM1?

    https://messarah.blogspot.my/2017/09/review-unicorn-brush-5-pcs-set-only-rm1.html

    ReplyDelete

Apa kata korang?