ruangiklan
ruangiklan

Tuesday, February 13, 2018

Tips Rawat Tumit Merekah Dengan Minyak Kelapa Dara


Assalamualaikum!


Tumit merekah?? kasar?? erghhh...tak syoknye kalau tengok tumit kaki rupe macam tanah dilanda kemarau tu kan! Walaupun duduknya di kaki dan tk dinampak orang, tapi kenala jugak dik jangan dibiar dia kering dan pecah-pecah. Muka cantik tapi tumit merekah dan kasar apa citaaaa๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ Kalau muda-muda lagi tumit dah pecah, boleh jatuh saham tau hehe. 

Masalah tumit kaki merekah ni bukan saja dialami oleh wanita, tapi kaum lelaki pun boleh kena. Kalau pakai stokin, stokin pun boleh koyak sebab terseret oleh kulit tumit yang keras dan tajam tu. Aduhh ... takleh dibiarkan! Kena rawat sebelum jadi lebih teruk.


gambar hiasan


Meh akak kongsi tips rawat tumit merekah kat korang guna minyak kelapa dara ๐Ÿ˜‰✌ Sekarang, minyak kelapa dara takyah susah-susah buat sendiri. Senang je nak cari yang dalam botol punya. Banyak kelebihan dan kebaikan minyak kelapa dara terutama ke atas kulit kita. So, kita usaha dulu gunakan bahan dari alam semulajadi untuk rawat masalah kulit macam dalam kes tumit merekah ni.

Miracle Refreshing Scent atau M.R.S ni banyak kali dah aku share kat blog. Kami sekeluarga memang dah lama gunakan M.R.S sejak dari tahun 2016 lagi, alhamdulillah sehingga ke hari ini. Takda keraguan sebab memang M.R.S ni dari minyak kelapa dara tanpa campuran dari bahan kimia lain. Hanya 3 bahan sahaja yang ada dalam satu botol iaitu minyak kelapa dara, minyak mint (untuk rasa cool) dan minyak aromaterapi (untuk wangian). 









TIPS RAWAT TUMIT MEREKAH DENGAN MINYAK KELAPA DARA M.R.S

Caranya:

  1. Picit 1 pump minyak kelapa dara M.R.S, sapukan pada kedua-dua tumit 
  2. Biarkan M.R.S tu kering meresap ke dalam kulit tumit (tunggu 1 @ 2 minit)
  3. Pakai stoking dan tidur seperti biasa

Seeloknya buat setiap malam sebelum tidur dan amalkan secara istiqomah selama lebih kurang 1 minggu, insyaAllah masalah tumit merekah setel!


Kat mana nak dapatkan set tumit merekah ni? Senang je dik, laju-laju wasap nombor dibawah ni, esok lusa dah dia pos dah boleh guna terus.

Kak Ina


5 comments:

  1. tumit kaki akak pun macam dah ada tanda² merekah...selalu letak losyen je..tapi tak ok jugak..mungkin nak kena try produk ni kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh lah cuba M.R.S ni sis, mana tahu serasi kan :)

      Delete
  2. mama pun ada masalah tumit merekah juga ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa bolehlah cuba M.R.S ni mama, banyak kegunaan dia ni dan tahan lama pula. Boleh pakai untuk satu keluarga :)

      Delete
  3. minyak kelapa dara ni banyak kegunaan.macam patut kena ada satu ni kat rumah.

    ReplyDelete

Apa kata korang?

Note: only a member of this blog may post a comment.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.