ruangiklan
ruangiklan

Monday, April 23, 2018

Kelas Kek Coklat Cheese Lava

  1 comment    
categories: ,

Assalamualaikum!


Memang lama dah teringin nak masuk kelas memasak atau membaking ni. Dari tahun lepas lagi, cuma rezeki tu datang tahun ni. Alhamdulillah, aku berkesempatan mengikuti kelas pertama membuat kek coklat cheese lava atau omputih kata Chocolate Cheese Lava Cake.

Dalam fikiran aku dah tentulah terbayang chocolate cheese lava cake yang biasa kami order kat Dominos tu hahaha, tapi rupanya yang ni lain. Sedap dan keknya lembut!






Hari tu bukan saja kami dapat belajar cara nak buat kek coklat cheese lava tapi kami berpeluang membuat kek pisang. Kemudian dah tengok cikgu buat, kami dibahagikan kepada beberapa kumpulan dan mula menjalankan operasi mengadun bahan-bahan untuk buat 2 jenis kek.



Kerja dalam kumpulan tak susah kalau ada kerjasama dari kengkawan. Kalau dapat partner mulut potpet potpet maka, lambatla siap kerja ko. Tapi kalau dapat yang senyap dan tangkas buat kerja, maka cantiklah hasilnya.


kek pisang

kek coklat dah siap!


Kek coklatnya dah siap, cikgu ajar pula cara nak buat dia punya coklat lava dan cheese lava.




posing dengan kek pisang



Yeaaaa dah siap! Nampak melimpah-ruah lava dia kan haha. Ada yang letak dua perisa sekali, coklat dan cheese. Lantakla taste tekak masing-masing ye dak. Sorang dapat bawa balik dua bekas kek coklat cheese lava dan sebekas kek pisang. Hasilnya mantap dan sedap!

InsyaAllah tahun ni kalau tak sempat buat biskut raya, aku bantai buat kek coklat cheese lava ni je dah la ye hehe.

1 comment:

Apa kata korang?

Note: only a member of this blog may post a comment.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.