Wednesday, May 16, 2018

# Cerita My Pearls

Hadiah Hari Guru | Istimewa Tapi Kelakor!


Assalamualaikum! Mira ni kuat blur berbanding kakaknya. Entah apa yang dia fikir sebenarnya hehe. Tapi keletahnya memang tak pernah tak menghiburkan! Lawak dia kadang-kadang boleh diterima, tapi kadang-kadang ada yang tak masuk di akal!

Sambutan Hari Guru biasalah anak-anak nak bagi hadiah untuk cikgu-cikgu mereka. Oklah, kita gi kedai cenderahati tengok hadiah apa yang menarik untuk bagi pada cikgu. Pilih punya pilih, sorang ambil satu. Hadiah bebas pilihlah apa saja, tapi kena hadap ibu dulu untuk 'ditapis' haha. 

Pastu diaorang pilih pembalut dan kad ucapan sorang satu.



Tukang balut hadiah tak lain tak bukan .... ibu lah. Kad ucapan masing-masing buat ayat sendiri la. Tengah dok balut hadiah Mira, kakaknya tetiba gelak besar! Dah kenape? Kita pun blur jugak ... lawak apa yang adik dia buat tu sampai kakak berdekah ketawa?



Tengokla ha .. perangai Mira. Ade ke patut dia pilih kad ucapan yang ada tulisan 'Welcome New Baby Born' sebagai kad Selamat Hari Guru untuk cikgu Bavani dia?? Dah la cikgu tu single belum kahwin lagi, celah mana pulak dia beranak ... hahaha adoiiiii bertuah ini anak!

Kita ni punya percaya kat dia masa dia pilih kad kat kedai tadi. Rupanya dia cakap asal cantik je kad tu bu, Mira ambil la. Tapi takda marah dia pun ... lantak kan aje la. Nasib la cikgu .... harap cikgu tak perasan tajuk kad tu nanti hahaha!

SELAMAT HARI GURU!

No comments:

Post a Comment

Apa kata korang?