ruangiklan
ruangiklan

Thursday, June 14, 2018

Biskut Raya 2018


Assalamualaikum! Alhamdulillah tahun ni dapat juga siapkan biskut raya walaupun disaat-saat akhir. Walaupun tak banyak jenis, jadila dari takda langsung kan hehe.


Biskut mama carrey wajib ada! Sebab peminatnya ramaiiii hehe. Kakak dah chop biskut ni dari sebelum raya lagi. Katanya dia cukup suka makan biskut ni. Ye la...ibu buatkan ye.

Biskut Dahlia tu baru first time aku buat tahun ni. Nampak macam senang sebab ikut resepi kan. Kali pertama bakar, satu tray hangus sebab terlebih suhu haha! Second tray try suhu rendah sikit dia jadi separuh masak pulakkkk. Last² ikut suhu biasa je baruuuu jadik!. Gatal tangan gi bubuh tiga kaler kuning, pink dan hijau. Bila tekan keluar dia jadi kaler ni pulak. Lantaklah labu ...janji anak² kata sedap hehe.

Last but not least, popia simpul yang dikasihi. Wajib la ada kan...dah nama pun jual popia simpul hehe.

Benda lain takda takpa. Baju raya, kasut raya, tudung raya, beg raya takda takpa. Asalkan biskut raya air tangan sendiri wajib ibu adakan setiap tahun. Bahagia rasa bila tengok anak² makan apa ibu masak termasukla di pagi lebaran 😉.

Love,
Hanim

2 comments:

  1. Selamat Hari Raya Aidilfitri buat Anim sekeluarga. Maaf zahir dan batin :)

    ReplyDelete

Apa kata korang?

Note: only a member of this blog may post a comment.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.