ruangiklan
ruangiklan

Tuesday, July 17, 2018

Cemburu seorang wanita

  2 comments    
categories: 

Assalamualaikum! Ok...macam mana aku nak mulakan ye. Ni kali pertama aku berhadapan dengan situasi sebegini. Aku tak tahu nak bagi reaksi yang macam mana ... tapi aku rasa aku 'gagal' menunjukkan respon yang sepatutnya.

Adakah mustahil untuk seorang perempuan untuk berasa cemburu terhadap pasangannya? Of course ...itu adalah normal dalam setiap perhubungan antara lelaki dan wanita terutama suami isteri.

Tapi yang ini bukan cemburu seorang isteri terhadap suaminya. Cemburu ini datang dari seorang budak perempuan ...my kenit Mira la!

ibu dan anak


Aku tak tau nak gelak ke nak suka ke nak marah. Tapi geli hati tu ada..sumpah! Dia bukan cemburu aku dengan ayahnya, dia cemburu ayahnya ngan perempuan lain huhu.

Alkisahnya, anak solehah yang baik hati dan prihatin terhadap ibunya ni yakni Mira tetiba berubah mood bila tengok ayahnya berborak dengan seorang akak owner kedai jahit. Aku kenal akak tu tapi aku tak fokus kat diaorg masa tu sebab takda sebab nak cemburu lah!

Tapi my kenit ni punya tak puas hati tu sampai tersembul ayat,"mama gi la 'serang'(marah) ayah tu". Isshhh!! ....hahaha terkejut ibu dengar Mira punya cadangan.

"Mama tak jeles ke?", dia tak puas hati tu.

Saje nyakat Mira,"Nak jeles watpe. Ayah awak nak kawen lagi pun boleh. Awak boleh ada 2 mama", mengundang padah punya jawapan haha!

Dipendekkan cerita, aku tak jadi 'serang' akak tu haha! But this is something new that I found out about Mira. Boleh tahan juga dia punya cemburu ye. Dia punya details pasal akak tu, siap boleh citer kat aku yang bila dia lalu sebelah ayah dia senyum ayah pun senyum balik. Aku punya gelak tak tahan! Jenuh aku explain kat dia kalau orang senyum kat kita kena la senyum balik. Tak bermakna orang tu nak ngurat kita ...adehhh anak oh anak!

Aku citer balik pada cik abg, senyum sambil geleng kepala dia haha. Sayang juga anak-anak kat ibu ye. Garang pun tetap disayangi. Dah try 'merisik' tadi (kalau ada 2 mama) pun tak laku haha! Tak rela kalau ibu diaorg bermadu hehe.

Love you too anakku,
Ibu

2 comments:

  1. Anak perempuan memang protective dekat mak dia.. hehehe..

    ReplyDelete
  2. alahai. sweet nyer.
    nampak sgt dia peka dgn keadaan sekeliling.
    ibu nya.
    ayah nya.
    tanda syg beno ler tu.

    ReplyDelete

Apa kata korang?

Note: only a member of this blog may post a comment.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.