Powered by Blogger.

Thursday, January 03, 2019

My No.1 best friend!


Assalamualaikum!

Bila umur semakin meningkat, persekitaran pun berubah.
Hubungan berubah.
Keperluan juga berubah.

Kita takkan boleh treat sesuatu atau seseorang itu dengan cara yang sama seperti dulu.
Kalau baby, cara baby.
Kalau budak, cara budak.
Kalau remaja, cara remaja.
Begitulah juga dengan Hazwani, anakku yang sulung.

Tak dinafikan...memang bersyukur gembira bila tengok anak yang sulung membesar meninggi dengan jayanya.
Makan makin berselera.
Main tak tentu masa.
Tidur tersangatlah lena.
Belajarnya je yang sederhana hehe.
Tapi cita-citanya hendak jadi doktor jauh di Korea.
Aaaminnnn!




Tapi dalam masa yang sama, ibu rasa sedih juga.
Sebab anak yang sulung bukan lagi anak kecil.
Secara fizikalnya.
Emosi dan hatinya.
Pemikiran dan percakapannya juga sudah berbeza.

Kalau dulu kita kata A, maka A jugalah jawapan dia.
Tapi sekarang mungkin B atau C jawapannya.
Kadang-kadang bukan jawapannya saja yang buat kita rasa pening.
Tapi soalannya juga tak masuk akal hehe.

But.. you remain my no. 1 best friend!
Walaupun awak tak anggap sebagai best friend awak hehe.
Sebab your opinion, best friend mestilah sama umur!
Hahahaha.
Its ok, but I still love you sweetie.
Coz you are my no. 1 forever!

Terima kasih kerana hadir dalam hidupku.



Love,

Ibu

1 comment:

Apa kata korang?

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.