ruangiklan
ruangiklan

Wednesday, January 02, 2019

Pengawas lama dan pengawas baru di hari pertama persekolahan!


Assalamualaikum!

Bermula tahun ini, kakak dan adik akan pakai baju sepesen! 
Sebab tahun ini Mira dapat jadi pengawas.
Maka, baju untuk sekolah rendah takda kaler putih dah, semua biru belaka.

Dia punya eksaited dapat sarung baju pengawas.
Tapi budak ni tak tahan panas, berpeluh.
Pakai baju kurung biasa pun dia gaduh berpeluh.
Tak tahu lah nasib dia macam mana kalau pakai uniform pengawas hehe.

Kelengkapan sekolah untuk diaorang yang biasa-biasa je.
Yang penting buku tulis dan buku kerja kena ada.
Kakak pula kemeja pengawas tahun lepas dah tak muat.
Bila ibu cakap dia makin 'mengembang' tahu pulak marah ke kita.
Kain tu pun dah ketat.
Kena tempah baru yang lebih la citernye.



Kasut hitam!
Lega ibu korang pakai kasut hitam.
Takda risau dah pasal tak basuh kasut.
Atau terlupa nak kapur kasut.
Atau terlupa nak bawa kasut putih untuk sekolah agama haha.
Terus pakai dari pagi hingga ke petang kasut hitam tu.
Takyah beli kaput kasut juga haha!

Yang adik pulak, guna je kemeja dan kain kakak tahun lepas.
Tapi belikan jugak la kemeja baru sehelai.
Terima kasih ye :).
Cuma vest dan tie memang kena tempah sebab first time jadi pengawas kan hehe.

Beg sekolah pakai je yang tahun lepas.
Mujur la makngah diaorang ada bagi beg-beg kakak aten yang masih elok.
Boleh bawa gi sekolah agama pulak.
Thank you mak ngah and kakak aten!




To my precious pearls,
belajar elok-elok kat sekolah.
Benda lain toksah risaukan.
Korang fikir pasal buku dan pelajaran je.
Yang lain biar ibu ayah fikirkan.
Doa ibu ayah hanya yang baik-baik untuk korang.
Moga korang jadi anak-anak solehah dan membanggakan ibu dan ayah.

To kakak, all the best untuk UPSR.
To adik, takda main-main dah ye. 
Tahun ni kena start lebih serius dalam pelajaran.
Berkawan elok-elok, hormatilah guru-guru.

Love,

Ibu.

0 pengomen comel:

Post a Comment

Apa kata korang?

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.