Powered by Blogger.

Tuesday, August 06, 2019

Makan Durian Tepi Jalan





Assalamualaikum! Musim durian tak habis lagi kan? hehe. Maaflah, lama sangat tak bersiaran disini. Macam-macam terjadi dalam hidupku yang serba penuh dengan onak dan liku ini huhu. Dengan anak dara sulung yang nak hadap UPSR lagi, dengan tempahan simpul kasih yang tak putus (alhamdulillah), dengan kerja opis yang menimbun yang perlu disiapkan lagi! 

Arrghhhh.... aku tak stres. Sungguh, aku tak stres! :p

Tapi kalau tak pekena durian dalam musim durian lagi stres ye dak! Buah durian kotttt, paling koman pun ko mesti nak kena telan jenis Kampung Special atau IOI hahaha.



Hari tu try beli kat Pandan Jaya tepi jalan tu, tapi isi dia tak berapa cun lah. Kali kedua kitaorang try beli kat tepi selekoh kawasan rumah ni je. Alhamdulillah memang puas hati. Walaupun tak dapat Musang King, dapat Kampung Special pun jadi leeeeee asalkan puas hati tercapai hajat nak makan deyan!

Time ni yang sulung gi tuisyen, yang kecil duduk dirumah. Yang kecil tu anti-durian! Kalau nampak di mata dia buah durian, memang dia lari jauh-jauh dari kita. So, malam tu kami berdua laki bini je la dating makan durian tepi jalan hehe.





Peminat durian sejati,
Hanim

3 comments:

  1. tak boleh tahan nampak isi durian cantik gini..hahaha

    ReplyDelete
  2. aduh, sodap nyer, Nim :)
    sini durian dah nak abis musim dah...

    ReplyDelete
  3. Tengs sharing hanim, nice post. Datang singgah sini nak ucap salam sayang dari blog baru: ematunz.blogspot.com

    ReplyDelete

Apa kata korang?

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.