Ahed Tamimi: 'Singa' Kecil Yang Berani.

Thursday, December 27, 2012

Allahuakbar!Allahuakbar!Allahuakbar!Bagaimana kanak-kanak sekecil ini mampu menggegar dunia dengan keberaniannya menghadapi tentera Zionis laknatullah. Kebenarannya, keberanian yang ada pada adik Ahed Tamimi telah menjadikan dia tidak sedikit pun gentar dengan puluhan tentera Zionis yang setia dengan raifal M16. Keberanian yang jarang sekali kita lihat dalam diri orang dewasa seperti kita apatah lagi kanak-kanak.Ketika melawat Turki baru-baru ini, adik Ahed telah ditanya oleh wartawan yang mengerumuninya, adik Ahed dengan tegas menjawab;

"Saya tidak takut langsung dengan mereka (tentera Israel). Saya nak tunjukkan keberanian rakyat Palestin," katanya sambil tidak putus-putus menunjukkan simbol kemenangan di jarinya.


Ternyata, kanak-kanak mahupun orang dewasa Palestin tidak gentar atau takut dengan ancaman Zionis yang saban hari meragut kebebasan mereka. Semoga Allah memberkati dan melindungi adik Ahed dan seluruh rakyat Palestin yang dizalimi. 


P/S: Anak-anak kita umur 10 tahun masih asyik dengan rancangan realiti di tv @ mula meminati k-pop. Manakala, adik Ahed sudah mula mencintai jihad di usia yang sama. Should we even compare us with them? No..we are not eligible. We should be ashamed instead....(T_T)

You Might Also Like

1 pengomen comel

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM