ruangiklan
ruangiklan

Tuesday, December 11, 2012

Bahasa Isyarat Yang Syiokkk: Part 3

  2 comments    
categories: 

Jom kiter sambung belajar..alaaaaa, isyarat yang simple macam ni pun korang malas nak amik tahu. Camner nak maju bebbbb~ Rajin2kan lah jari jemari korang untuk try belajar bahasa ni wokeh!~ Tak amik masa lama pun, yang ni pun akak share yang simple mimple punyer. For sure korang boleh score kalu diuji nanti (^_^)

So, let's not waste any time..jom kiter terjah!~

21. Risau


Tangan kanan 'E', tapak ke dalam, lalu disentuhkan pada dahi kanan dengan tangan digerak-gerakkan,

22. Sabar


Tangan kanan terbuka, tapak ke dalam dikenakan pada dada lalu diturunkan pada dada lalu diturunkan ke bawah.

23. Sayang

Kedua-dua belah tangan 'S', bersilang tangan kanan pada ahu kiri, tangan kiri pada bahu kanan.

24. Sedih


Tangan kanan, 'G', hujung jari dikenakan pada kiri kanan bibir lalu diturunkan sedikit ke bawah.

25. Sendirian

Tangan kanan 'D', tapak ke kanan hujung jari ke atas lalu dipusingkan tangan ke luar.

26. Suka


Tangan kanan, jari hantu dan ibu jari dikenakan pada dada lalu ditarik ke depan dan kedua jari itu bertemu.

27. Terkejut


Kedua-dua belah tangan 'G' pada paras kiri kanan lalu digerakkan menjadi 'L'

Haaaaa, syiok tak dapat belajar bahasa isyarat ni? Tak rugi tau dak, malah bertambah-tambah la ilmu korang dapat menguasai beberapa bahasa isyarat tangan ni. Semoga korang dapat menguasai lebih lagi ~

2 comments:

  1. salam.. saya letak link blog ni di blog saye boleh ye... maklumat yang sangat menarik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'salam...terima kasih ummi (^_^). Semoga info ini membantu.

      Delete

Apa kata korang?

Note: only a member of this blog may post a comment.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.