ruangiklan
ruangiklan

Saturday, December 01, 2012

Bongkah Ais Di Lautan Artik Mencair

  1 comment    
categories: 

Pemandangan dari atas; ais mencair di Nanavut, Utara Kanada

Menurut laporan yang dikeluarkan oleh agensi cuaca, World Meteorological Organization (WMO) di bawah PBB, bongkah ais di Lautan Artik yang sebesar saiz Amerika Syarikat sedang mencair dengan mendadak! Menurut Setiausaha Agung WMO, Michel Jarraud memberitahu bahawa peningkatan suhu global sepanjang tahun ini telah menyumbang kepada bongkah air itu mencair dengan cepat sekali.


foto tidak bertarikh menunjukkan bongkah ais mencair
di Laut Artik
Korang risau tak? Akak risau..sampai terbayang2 apakah akan jadi kalu habis bongkah ais tu cair?? Apakah aku akan mati kelemasan? huhu..dunia akhir zaman, banyak yang manusia telah lakukan atas muka bumi ini. Kerakusan manusia dalam merobek setiap inci keindahan alam semulajadi telah menukar ketenangan dengan pemanasan global yang akhirnya menyebabkan bongkah air sebesar AS tu boleh cair dengan cepat!

Hebat manusia ni kan...hebat merosakkan!

1 comment:

  1. Jemput join giveaway ni :) + Rebut peluang untuk menang Maxi Dress !! :D
    http://faralalalala.blogspot.com/2012/11/quick-giveaway-by-sukka-izzah-ismail.html

    ReplyDelete

Apa kata korang?

Note: only a member of this blog may post a comment.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.