RM40,000 Untuk Ubat Maut.

Tuesday, December 11, 2012



KUALA LUMPUR: Seorang warga emas kecewa selepas mendapati ubat tradisional yang dibeli daripada seorang jurujual dengan hara RM40,000 untuk merawat kanser hati dihidap isterinya yang didakwa mampu mengubati penyakit itu ternyata ubat palsu selepas kematian wanita kesayangannya itu di rumah mereka di Sentul, September lalu.

Aduhaiiii..sudah jatuh ditimpa tangga uncle ni. Dah la kene tipu, RM40,000 lesap, kematian isteri pula. Sabar ye Uncle. Pengaruh ubat tradisional memey kuat dan kebanyakan masyarakat kiter masih bergantung harap penggunaan ubat tradisional ini. Tapi, yang menjadi masalahnyer ialah kiter tidak pasti adakah ubat yang dikatakan berkesan itu mampu menjadi penawar kepada penyakit berbahaya seperti kanser.

Dan, natijahnyer apabila ditipu, bukan takat duit yang lesap. Yang tu lesap takper boleh dicari. Tapi, nyawa pula yang menjadi taruhannya. Lambakan ubat 'tradisional' di pasaran memey membimbangkan. Kadang2, akak nak beli madu lebah kat tepi jalan kaki lim @ di pasar2 pun takut. Dia kata tu madu lebah tualang, tapi biler kita terbalikkan botolnyer laju pulak madu tu jatuh (macam air). 

Aperpun, diharap kiter sumer mendapat pengajaran la dari uncle ni. Jangan terlalu percayakan orang yang takda tauliah dalam ubat-ubatan tradisional. Dan, selidik dahulu keberkesanan ubat tersebut sebelum diberi pada pesakit.

Nak baca lebih2?BACA SINI..

You Might Also Like

0 pengomen comel

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM