Friday, April 12, 2013

# Kuala Lumpur # Sebarkan!

Pengumuman: Gangguan Bekalan Air Di Wilayah Gombak & Kuala Lumpur.

Assalamualaikum!~




Rumah Kenit turut terjejas dengan gangguan air ni. Start dari malam tadi dah takda air. Namun, notis gangguan air ni ramai yang tahu lagi kan? Bagi yang takda tangki air simpanan atau tempayan, bolehla sediakan lebih dari satu mulai sekarang sebab dijangkakan gangguan bekalan air ini akan berlarutan sehingga 4 atau 5 hari bermula hari ini.

Gangguan ini berlaku berikutan kejadian paip (jenis mild steel) dari Kolam Air Dusun Kubung ke Wangsa Maju telah pecah di lokasi berhampiran tebing sungai di Kampung Melayu Batu Caves. Jom kita tengok kawasan mana yang terjejas.





Bagi yang terlibat dengan gangguan bekalan air tidak berjadual ini, anda bolehla menghubungi pihak berwajib senandainya memerlukan bantuan bekalan air menerusi lori tangki atau ingin mendapat maklumat lanjut bolehlah menghubungi Pusat Perkhidmatan Pelanggan (PUSPEL) di talian 1-800-88-5252

SYABAS juga menyarankan para pengguna untuk mendapatkan maklumat terkini berhubung gangguan bekalan air ini menerusi laman web www.syabas.com.my. Pengguna juga boleh membuat aduan atau pertanyaan di laman Facebook atau Twitter SYABAS dengan menaip ‘puspel’atau ‘puspel syabas’



5 comments:

  1. Thanks share...
    Umah Mr.JR ada....
    Hehheh..
    nak bagitau dia jap..

    ReplyDelete
  2. sib baik tempat tempat x tersenarai.. klu x jenuh nak turun angkut air ulang alik.. =(

    thanx bg info, kenit.. =)

    ReplyDelete
  3. oh..kita tak tinggal sana2 tu..huhu. harap cepat settle la..ganggu life ja..

    ReplyDelete

Apa kata korang?