Program Pencerapan Fenomena Gerhana Bulan Separa & Pencerapan Planet Zuhal di Planetarium Negara

Tuesday, April 23, 2013

Assalamualaikum!~Anda berminat dengan sains angkasa? Ingin mengetahui lebih mendalam tentang fenomena gerhana bulan dan Planet Zuhal? Rebutlah peluang ini dengan sama2 memeriahkan program anjuran Jabatan ANGKASA dan MOSTI.

Maklumat program adalah seperti berikut:

Tarikh              : 26 April 2013, (Jumaat)   

Masa                : 3.00 pagi hingga 6.00 pagi 

Penyertaan      : PERCUMA 

Lokasi             : Planetarium Negara,  Kuala Lumpur 

Kordinat GPS   : 3°8'22"N 101°41'20"E            Dijemput semua yang berminat untuk hadir dan memberi sokongan bagi memeriahkan Program Pencerapan Fenomena Gerhana Bulan Separa dan Pencerapan Planet Zuhal yang akan diadakan di Planetrium Negara. 

Bagi mendapatkan maklumat dan imej-imej terkini berkenaan Gerhana Bulan Separa dari seluruh Malaysia, anda boleh melayari Facebook Malaysia Lunar Eclipse dan menekan butang ’LIKE’. 

Selain daripada itu juga, fenomena ini boleh disaksikan melalui webcast di SINI dan SINI.

Untuk pertanyaan lanjut berkenaan program di atas, anda boleh menghubungi Cik Asmidar Zainol atau Puan Nur' Fazilah Mohamad Hanafiah di talian 03-2273 4303 / 03-2273 5484. 

You Might Also Like

2 pengomen comel

  1. wah..kalau dapat join mmg best..kak pergi ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pasti lagi Nana..pasai pukul 3 pagi tu hehehe. Tambah ada 2 orang asokar kecik ni tersengguk2 kang (^_^). Tapi, akak rasa peminat sains angkasa pasti sukakan ini.

      Delete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM