Sunday, June 09, 2013

# Cerita My Pearls

Gincu???

Assalamualaikum!~

Dah nama pun pompuan, gincu dan pompuan berpisah tiada. Itu slogan bagi kebanyakan wanita moden masakini. Aku? Aku mungkin wanita moden tapi gincu.......

Aku ngan gincu  macam takda jodoh. Tak sebulu mueehss~


'set makeup' kiter T__T

Dari zaman anak dara memang tak pakai gincu. Boleh dibilang dengan jari runcingku ini. 


1x masa tunang

1x masa nikah

1x masa sanding

1x masa jamuan malam Puspanita

1x masa pameran cuaca di mall

Dalam 29 tahun kehidupanku, hanya 5 kali je aku pakai gincu. Tu pasal aku boleh ingat sampai sekarang muehsss~ Pak Jelan tahu tentang kebenaran ini, dan jawabnya...


"ini sudah bagus...lagi banyak boleh jimat"

hampagas.....

Anyway, bila dah anak perempuan ni aku expect mereka pun jadi macam aku gak la kan (tak suka makeup). Ternyata melesetttt.....muahahaha~

Pergi pasar malam singgah nak beli sepit rambut, nak dijadikan ceghita diaorg ternampak gincu kecik comel macam-macam kaler.

"ibuuuu....boleh tak adik nak gincu ni?"

"buat pe gincu?"

"kakak adik nak pakaiiiii...."

"buat pe nak pakai?"

"gincu kan cantekkkkkkk..."

T___________________________________T

So, rasa-rasa aku belikan tak gincu tu tuk diaorg? Heck nooooooooooo....!

Jangan lawan tokey ar! Urghhhh >.<

19 comments:

  1. kikiki...diorang tu nak jadi barbie girl la tu kak
    jimat sungguh lipstik akak

    ReplyDelete
    Replies
    1. barbie? mengamuk pak dia kang hehe. Jimat mende kak yumida, lipstik memang takda pun heeee (^_^)

      Delete
  2. kena kata takleh, haram... hehe.. lagipun gincu tu nanti rosakkan bibir, macam rokok la... cantiknya hanya sekadar tampalan simen di atas rekahan dinding.

    ReplyDelete
    Replies
    1. perrghh puitisnye ayat tedi tu. Kang dari takda soalan jadi 1001 soalan diaorg tanya ekekeke. Thank you tedi (^_^)

      Delete
    2. takper la bersoal-jawab.. barulah terpupuk kemesraan gitu.. :)

      Delete
  3. eh, lupa nak tanya, cmne akak letak churp2 lat tepi tu?
    Lg 1, akak follow la twitter @z_tedi sebab churp2 nak 25 follower, Tedi baru ada 4 follower, hehe. nampak sgt xde kawan. :)
    Nak follow akak, x nmpk pun alamat twitter :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tedi boleh rujuk sini http://rusukiri.blogspot.com/2013/02/cara-aku-letak-iklan-churp-churp-di-blog.html

      Akak takda twitter dik, tak larat nak helon banyak sgt laman sohsial ni heeee. Akak ada fb,blog ngan instagram je sonang kije (^_^)

      Delete
    2. la.. ingatkan nk ada churp-churp kena ada twitter.. ni silap akak la ni.. hehehe...

      Delete
    3. hahahaha tu la tak baca sampai habis. Ghuper burung tu takde ghuper burung twitter pun tedi oiii hahaha (' ' ,)

      Delete
    4. Tapi Tedi xde FB pun, so wajib ada Twitter. :)
      lagi satu kenapa comment akak ada link reply? comment Tedi takde lak :) kalo Tedi reply ni akak ada dpt email ke? senang la kalo gitu...

      Delete
    5. tedi wujudkanlah satu fb khas untuk blogging. Lebih senang di kemudian hari. Tedi nak promote blog pun senang. Boleh promote entri sekali. Lagi ramai orang baca dan singgah blog tedi.

      Sama2 dapat manfaat..tak gitu tedi?hehehe(^_^)

      Delete
    6. Erm, tengok la kalo keje sekolah x banyak & Tedi minat nk ada FB.. hehe.. Tedi bukan jenis promoter ni..

      Delete
    7. bukan macam promoter jual barang tu la..tapi promoter perkenal blog sendiri. Lagi senang tedi nak luaskan pengaruh...fuh! pengaruh tu ekekeke.

      Lagipun, kt fb ni ada baaaaaaaaaaanyak group blogging yang femes, so tedi boleh dapat lagi banyak follower dan kenalan :)

      Tapi, study penting gak tau...keje sekolah kene habiskan dulu (^_^)

      Delete
  4. yelah kak lea setahun beli 2 je..lipbalm n lipstick he3..anak kembar kak lea yang girl tu pun kak lea dah ajar pakai lipbalm spf15 yang takde colour tu.supaya kulit bibir tak kering..kan cuaca panas dan kadang2 budak ni kurang minum air.

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak Kenit ni pesen lain skit kak lea. Nak gincu yang ader kaler. Yang takde kaler ni dia tak pandang. Demand kemain lagi. Ni nak train diaorg jangan buat 'maintenance' tinggi sangat kang susah di kemudian hari ekekeke.

      Ooohh lipbalm tu pun ok gak kan kak lea. Tapi, nanti doarg lawan tokey la hehe. Buat masa ni kenit train diaorg minum air masak banyak2 ekekeke :D

      Delete
  5. farah pulak xboleh tak pakai gincu..rasa pucat jer muka dah serupa orang sakit,,huhuhu
    Pendapat farah tak salah kot sekali sekala anak2 kenit nak melaram...hehehe
    Eh kita sebaya rupanya...;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh kiter sebaya yek...laaaaa selama ni ber-ahkak2 plak kiter ye hehehe.

      betul tu farah, Kenit pun setuju tapi pesen anak2 kenit ni lain sikit. Takda istilah sekali sekala...sekali diaorg dah calit gincu tu kt mulut diaorg, sampai ke sekolah la gincu tu lekat di bibir ekekeke.

      Kenit dah try, diaorg pinjam gincu makngah diaorg, esoknya nak lagi...esoknya nak lagi...esok lagi nak jugak...takleh jadi beb!hehehe

      Delete

Apa kata korang?