Jangan Ajarkan Ajaran Sesat Ini Pada Anak-anak!

Thursday, June 27, 2013

Assalamualaikum!~

Budak-budak.....



time makan pun baloh

Kalau tak gaduh manja-manja gedik-gedik nanges-nanges memang bukan budak-budak la namanya. Maka pada suatu hari yang hingaq, riuh dengan suara depa macam drama tak laku dalam umah. 

Galak sungguh depa gaduh ni..kakak dok cubit adik..adik dok pukui kakak...adik lari pi ngadu kat ibu...kakak 'defend' kata adik mula dulu. 

La ni ibu kat dapuq dok basuh periuk belanga (takda belanga saja tunjuk terrra), depa tak habih gaduh. Ibu pi tanya....


"Pasaipa hang pi cubit adik hang????hang tak sayang adik ka??"


"Kakak cubit sebab dia tak kemas barang mainan tadi...pastu dia ejek kat kakak"

Mira pi tunjuk tangan yang kena cubit...berbirat jugak la...

Ibu pun berseloroh capoi mulut nak kena cabai pi cakap camni....

"takpa dik, ibu sapu minyak sat gi. 
Nanti kita pi cari 'kakak baru' tuk adik"


Semalamnya.....


"bu...hari ni ader pasar malam tak?"

"ader...naper?"

"adik nak cari kakak baru la..."


T_____________________T


Ingat cari 'kakak baru' macam cari tudung baru, baju baru, kasut baru ke dikkkkkk?? Fengsan ibu ngan ko ni dik...orang main-main je, dia amik serius!

I know...i know...i know...my bad! (-_-)

You Might Also Like

5 pengomen comel

  1. senangnya adik nak cari kakak baru kat pasar malam...hehehe..budak-budak..terlalu lurus kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah sis..beria benau dia cakap macam tu hehe. kesian pun ader tapi lawaknye tak boleh blah! :D

      Delete
  2. hehehe adik2.. mcm2 ragam kan anak2 nie..boleh pengsan oo...terlebih advanced depa skrg;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoooooooo macam2 pe'el budak la ni sis hehehehe. Tapi, kalu diaorg takde....sunyiiiiii idup! (^^,)

      Delete
  3. Haha...ingat kakak boleh dijual beli agaknya..

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM