SKT oh SKT....

Wednesday, June 05, 2013

Assalamualaikum!~

Mengadap 'kau' bila perlu....
Mengadap 'kau' bila borang dah tak laku...
Mengadap 'kau' boleh jadi haruuuu!

Apa ni? lagu kah? tak...ni madah berjela heee. Dilema kami yang bergantung pada HRMIS @ SKT untuk maybe....another 10 years perhaps...?! Sebelum ni, slogan 'Hidup Biar Sedap' menjadi motto pengisian SKT yang meletakkan pencapaian dalam comfort zone...100% (paham tak? hantam saje la labuuuuu)

Now, no more 100% the boss said.....

"Kiter tak mahu lagi letak pencapaian 100%, pasa.....kalu letak 100% maka kiter tok buleh buak penambahbaikan la. Doh seratuh peratuh....takyoh SKT arrr" dia berkata dalam dialek Kelantan yang comel itu.

"Kiter mahu kluar dari comfort zone (merujuk kepada 100%). Kerane jika kiter dah biasa letak seratuh peratuh...kiter takkan ader peningkatan dari segi mutu kije", tambahnya lagi.


Ekspresi di atas hanya terbit dalam ati
ekekekeke

So, this is where my peningness begins....

Nak tukar format SKT dari berbunyi comfort zone>>>>>>>payah zone..?ehehehehe~ Jangan marah bossssss.

Nak ubah format SKT bukan senang. Selalu copy paste je dari tahun lepas. Tahun ni boss baru, azam baru, format SKT pun baru. Giler kentang mikior nak olah ayat baeeekkkk punye untuk aktiviti/projek tahunan tu hehe.

SKT - ayat mesti standard gitew huhu

I hope i won't see you until next year..bolehkah gitu? heeeee~

P/S: Oh by the way, incase ada yang tanya...SKT=Sasaran Kerja Tahunan hehe

You Might Also Like

4 pengomen comel

  1. sabar.. sabar
    jemput singgah blog nih www.mamamyja.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe

      akan menerjah sebentar lagi insyaAllah...kiter makan duluuuuuu~

      Delete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM