Bila 'Cinta' Didusta.

Friday, July 19, 2013

Assalamualaikum!~


Bila cinta didusta...
Hati mula gelisah...
Hilang kekasih hati...
Hidup jadi merana...aaaa...


Ingat ni madah lagu cinto ko? takdo maknonyo do. Apo nak buek, dio kato naik naiklaaaa. Tapi, kalu turun lagi bertambah heran den hehe. Baru nak merasa gaji naik dah kena 'potong' ngan tarif letrik.


Takpola, janji bukak tingkap takda kete kebal kat luar. Takda asokar datang pegang senapang. Takda orang mati kena bunuh dek perang. Tapi, kita di sini' berperang' ngan emosi dan persekitaran setiap hari memikirkan kos hidup yang semakin meningkat dan alasan cliche yang selalu mereka gunakan...?

Apa alasan cliche tu? SUBSIDI. Jaga-jaga dengan perkataan ini, ramai yang suka tapi tak kurang juga yang benci. 

Nak baca penuh terjah SINI

keuntungan dicatat sehingga tempoh berakhir 31 Mei 2013
Untung banyak jugak tu. Kalau dah untung masih timbul soal subsidi ke? 

# MUNGKIN je kan?...boleh jadi jugak.

Teringat ngan kata-kata dari seorang ulama:

"Kadang-kadang keamanan yang kita sedang nikmati ini bukan suatu anugerah, barangkali ia merupakan 'azab' dari Allah s.w.t kepada hambaNya yang selalu alpa dengan kesenangan yang dikecapi. Maka, disebalik keamanan itu, Allah turunkan musibah (jenayah, rasuah, penyelewengan, inflasi) supaya mereka kembali kepada jalan yang benar dan diredhai Allah. Sesungguhnya, manusia itu mudah lupa akan tujuannya dihidupkan."

P/S: Ader menteri tu kata kalau ayam mahal jangan beli ayam. So, pasni kalau letrik mahal takyah bayar letrik la camtu...hehe saya suka! saya suka! :D

You Might Also Like

8 pengomen comel

  1. ni namanya main tarik tali, bagi lepas tu tarik balik...he he he....

    ReplyDelete
  2. asal tak de kate kebal..meriam udahla kn..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha alasan dangkal dari insan bergelar politikus :D

      Delete
  3. hmmmmm diorang ni memang.
    alasan yg bodoh! then umum keuntungan, kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tu yang musykil tu. Teori bisnes mana diaorg ni ikut ha? hehe (^^,)

      Delete
  4. kikiki...senang2 je kan cakap..xyah pakai letrik...
    kalau ayam tu..logik jugak...hehe
    hope jgn la naik...bil bulan2 pun dah tinggi
    yumida klik iklan nuffnang sis n tabung kenit kat sidebar tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia maner nak kira bil kite tinggi ke tak sis, dia nak naik dia naiklaaaa..tak larat tanggung subsidi katanya heee :D

      Delete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM