Monday, July 29, 2013

# Flora & Fauna

Katak Ini Persis 'Model'.

Assalamualaikum!~

Wahhh! katak yang sekor ni telah menambat hati jutaan peminatnya dari seluruh dunia! Kalah 'posing' peserta Ratu Cantik Malaysia' kan? heeee :D. Istilah 'katak panggil hujan' mungkin dah tak relevan lagi kot di masa sekarang ni. Bukan keje dia memanjang nak "onggggggg gedek gedekkk" panggil ujan. Dia pun 'susah' jugak kalau ujan turun.

Tak percaya? moh nengok ni....

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v



Sapa kater katak suka bila ujan turun?? Gambar ini membuktikan sebaliknya. Kerana katak juga terkesan bila ujan turun wokeh! hehehehehehe.



Perggh! si katak pegang 'payung' sebelah tangan. Ko hader??




Fuh mengancam! si katak 'memberikan' ekspresi penuh gaya seolah-olah sedang memandang titisan hujan yang jatuh sambil berkata, "Lihatlah leherku...jinjang kannnn?" heeeeee :D



"Ku belayar dilautan..tidak bertepian...
 Sesekali disesalkan ombak yang mendatang...
 Aku seperti....hilaaaaa..aaaanngggg..
 Punca arahnyaaaaaa tujuannnnn....."


Mungkinkah bait-bait cinta itu yang sedang bermain di jiwa si katak? Pi la tanya si katak, aku bukan katak! Apapun, foto ini.....TERVAEKKKKKKK!

Siapakah empunyai foto-foto 'model' katak ini?


  • Penkdix Palme, seorang jurugambar yang berusia 27 tahun dari Jawa Timur sedang berlatih hobi barunya iaitu fotografi terpegun apabila terlihat seekor katak yang kira-kira 2 inci tinggi sedang memegang sehelai daun di atas kepalanya dalam hujan lebat.
  • Foto itu, yang dihantar ke bahagian National Geographic's Your Shot, menunjukkan seekor katak berwarna oren sedang 'berteduh' di bawah sehelai daun seolah-olah sedang berteduh di bawah payung. Ia kekal dalam posisi itu selama 30 minit.


sumber info & foto : yahoo

P/S: Hey, Mr Froggie..or Miss Froggie, I'm sure those Victoria Secret models are pretty jealous with you now heee (^_^). 

18 comments:

  1. Pandaiii..cantik cara dia buat foto tu..=D

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. hehe pernah dengar tak geli itu menawan? :D

      Delete
  3. siannya katak tu

    jemput join

    http://www.iuzira.com/2013/07/contest-blogger-jejaka-jambu.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. katak tu nampak cam enjoy je hehe :D

      Delete
  4. Assalamualaikum. perghhh dasyat ni. lawa gila shoot ni. bertuah budak tu dapat tangkap kan. subhanallah, keindahan dariNya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalakumussalam...

      lawa kan zooming dia.lensa apa la yang dia guna gamaknya :)

      Delete
  5. Patutla dh lama x jumpa Sifu Pogy, jadi model lak dia. Ish ish ish.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sifu pogy cari pengalaman jadi model..tedi kena blaja ngan sifu pogy ni hehe :)

      Delete
  6. comel la katak tu,,cute je, gambar pula lawa...

    ReplyDelete
  7. cantik la picture nie..bkn senang nak dpt capture gambar2 mcm nie kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la sis, clear sangat zooming dia kan :)

      Delete
  8. Ohsemmm....Cantik sangat photo2 tuh...sweet katak pegang daun...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sweet kan sis, tak sangka katak pun pandai berteduh hehe :D

      Delete
  9. Hehe... Comel tapi bila dekat kta lari..geli...eee... Hehe

    ReplyDelete

Apa kata korang?

Follow Us @soratemplates