Lepas Geram!

Monday, November 18, 2013


Assalamualaikum!~

Geram jangan engkau geram!
Geram bermacam ragam!


Haaaa bila geram perut meragam hehe. Bila geram je nak makan ... bila nak makan je rasa geram! muehehe. Minggu lepas memang mood nak memasak kelaut sungguh! Bila tak masak, paling senang makan ... order je la! hehe. Kitaorg panggil ni sesi melepas geram!


Malam pertama


Satay boleh tahan sedap, tapi timun sangat la sedikit dia bagi.

Tekak teringin nak makan satay. Rasa dah berkurun lama kenit tak merasa satay kat KL ni. Susah nak carik yang sedap. Malam tu, Pak Jelan kata kat Dato' Keramat ada jual satay, sedap kot .... jom kita pergi nengok! Tapi, bila sampai sana, banyak yang jual satay minang .... hurmmmm tak jadik la!

Patah balik ke Desa Pandan jumpa la gerai satay ni sebelah warung Lee Char Kuey Tiow feveret kenit tu hehe. Beli RM30 je, tapi nak siapnya dekat 1 jam! Lemah lembut je bro kipas satay ekekekeke.


Malam kedua


Char Kuey Tiow idamankuuuuuuu!

Fuh! feveretku dulu, kini dan selamanya! hehe. Kat mana lagi, tentu korang dah tahu. Warung yang sama laaaaa. Kenit susah nak ubah selera, kalau kat situ makanannya sedap kat situuuuuuuu je la jadi pilihan kenit sampai puas. Agak-agak dah muak nak muntah, baru kenit cari warung lain hehehehe.

Tapi, alhamdulillah sehingga setakat hari ini Lee Char Kuey Tiow tidak pernah menghampakan kenit dan tekak kenit. Cuma, kadang-kadang hampa sebab ckt dia cepat habis! Pastu kalau warung dia tutup aritu, memang jiwa kacau dibuatnya! mihmihmih. Yang lain memang tip top!

Malam Ketiga


Lamb Burger by Abg Burn

Actually, malam pertama lagi kenit dah rasa nak bedal burger bakar Abg Burn ni hehehe. Tapi, Pak Jelan suruh tungguuuu... sabooooo. Mana boleh sabo ... ! mihmihmih. Biasanya, kami pergi kat cawangan Bandar Permaisuri tu je. Ikut belakang AEON Taman Maluri tembus ke bulatan HUKM tu.

Tapi, malam tu kami saja gatai nak try kat cawangan Taman Dagang Foodcourt, Ampang. Ni pun belakang umah jugak, tapi rasanya sama jauh je dengan yang kat Bandar Permaisuri tu.

Beef Burger by Abg Burn

Kami sampai sana dalam pukui 9.00 malam. Dengan penuh konfidennya, pi kat kaunter dia nak order. Sekali tengok kat menu .... "meatball dah habis stok". Arrghhhhhh tensiiiiiiiiii! Dah la kenit minat giler ngan bebola daging yang disaluti black pepper sos bersama cheezy wedgesnya tu! Seriously, memang 'meroyan dalam' malam tu kihkihkih.

Ok takpelah cakap dalam hati, at least ada burger kan hehe. So, kenit order Lamb Burger ngan Beef Burger. Pastu dia cakap cheese dah habis jugak. Arrghhhhh! tensi ganda dua! Hurmmm ok la bro, takda cheese pun takda cheese la .... janji lamb ada. Agaknya kat cawangan Taman Dagang ni ramai orang order sampai cepat sangat habisnya!

Setiap kali order, takda burger lain selain dua ni yang kenit order. Lamb Burger dia memang feveret kami sekeluarga. Siap kenit khaskan satu LABEL tuk Abg Burn di {SINI}. Kat situ, korang tengok la puas2 gambo burger dan bebola daging Abg Burn sebenar yang jadi idaman dan igauan kami setiap malam kihkihkih. Igauan la sangatttt!


Malam Keempat



Antara Pizza Hut dan Domino's .... kenit pilih Domino's for sure!

 Berbaloi rasanya dengan nilai wang. 
Terasa cheese luar dan dalam.
 Garing di luar lembut di dalam. 
Sekali makan selalu terbayang!

Hamik ko, kuar pantun terusss! hehehe. Dan, beef pepperoni with extra cheese sentiasa menjadi kegilaan kami. Pizza Hut kalau simpan lama, roti dia akan jadi keras (pada kenit la). Tapi, Domino's ni walaupun roti dia nipis dan crunchy, kalau simpan lama dia tak keras. Masih terasa kelembutan rotinya.


Chicken wings

Feveret bebudak ni terutama Mira, memang chicken wings ni makanan WAJIB kalau order Domino's. Dia panggil 'ayam kecik' hahahaha.


Chocolate Lava Cake

Yang ni pun feveret kenit, tapi selalu berebut ngan Mira. Bukan tak boleh beli lebih tapi nanti tak habis dia makan! Makan pizza ngan ayam tu pun dah mengenyangkan, jadi kek coklat ni cukup la sebiji! hehe.

Yeayyy! tamat lah 'seminar' melepas geram 4 hari mihmihmih. Hari Jumaat tu pulak, kenit balik Melaka. Nanti kenit update pulak sesi melepas geram dengan mak! weeeeeee :D

You Might Also Like

26 pengomen comel

  1. sedapnya....buat akak lapar dah nie
    Jemput Join Mini GA akak ea...
    http://www.kisahsidairy.com/2013/11/mini-ga-like-saya-dalam-contest-3b_18.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh terima kasih kak ... insyaAllah kenit singgah dan join (^_^)

      Delete
  2. aduhhhh semua yg akk post nie semua makann fevret sye taw!!!nak jugak!!!!!hukuhukhhuk...smpai hati akk dera sye mcm nie haha
    akk...sye klik iklan ye hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe jgn begitu dear ... nanti kita makan sesama ye, akak order ezyra belanja mihmih

      Delete
  3. semua makanan2 lpas geram die sdap2 belaka... haha. saya pon suka choc lava cake domino tu... ush burger tu tu pon sedap!!!!

    ReplyDelete
  4. tu diaaa...
    ni mmg sesi lepas geram nie..
    terbaek punya menu di mlam hari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni bukan takat lepas geram dah shark, lepas dendam pun boleh ni hehehe :D

      Delete
  5. perghhhh!
    lamb burger tu nampak sedap dan mengecurkan!!!
    ohhhhhhh!!
    ╔════════════════════════╗

    ║ My Blog ► http://abgdude.com/blog

    ╚════════════════════════╝

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaaa ni belum letak cheese lagi ni bro, kalau letak ... bukan takat kecur dah, melecur terus!!! muehehehehe :D

      Delete
  6. Replies
    1. cam bestttt je cam bestttt je hehehehe :D

      Delete
  7. wah .. semua makanan meletops nih.. kenyang sebulan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha takdo maknonyo nak kenyang sebulan dik non! Malam makan subuh dah terbayang-bayang nak makan lagi hehehehe :D

      Delete
  8. ya ampun rasa nak pengsan tgk makanan sedap giler tu kak
    jeles tau..terseksa nengoknya
    telan air liur je la
    nak sikit pizza yummy tuuuu
    isi tabung nuffnang sini-darlie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak lagi terseksa .... sebab kain baju kurung dah tak boleh nak zip!!!! hahahaha aaaahhhh tensi lagi!

      Delete
  9. ni betul2 lepas geram ni..haha...jaga2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ni tgh berjaga-jaga la ni .... rasa macam nak repeat order je mihmihmih :D

      Delete
  10. ulalalala semuanyeee sedapppp huhu fae puun nak lepas geram nanti :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. fae lepas geram nanti jgn lupa ajak akak sekali yek hehehe :D

      Delete
  11. Wahhh.. semua sedap2 ni... kecurlah pulak tengok entri ni.. :D :D

    ReplyDelete
  12. betui2 lepas geram ni.. setakat ni dua menu, satay terbaik di KL yg sedap ialah di Jalan Gombak..., dan char kueh teow terbaik ialah di Mali's Corner.. mmg sedap lah..

    ReplyDelete
  13. ambui kemain malam dan malam nye sedap2 sumee..aduiii

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM