Tuesday, April 08, 2014

# Nuffnangers # Pasal Blog

Cek Pertama Dari Nuffnang


Assalamualaikum!

Happpyyyy! happy sebab cek Nuffnang dah sampai hehe. Sebelum ni, aku dapat cek rebat dari Takaful aje, kali ni bertambah sikit pendapatan buat keluarga. Kengkadang tu ada gak rasa 'menggeletik' nak tekan Cash Out bila capai RM51.00 tu kan, tapi aku kuatkan iman jugak nak nyimpan lama sikit hehe.




Inilah income pertama dari Nuffnang. Walaupun tak 'selebat' blogger-blogger otai yang lain, ni kira pembakar semangat pemangkin cita-cita untuk terus berblogging hehe. Kalau tulis blog boleh dapat income camni, kalau 'sangkut' 1-2 advertorial lagi masyuk dok? hehe. Kalau citer kat Wan ni mesti dia tak caya hehe. Wan kalau aku ngadap blog ni lama sikit, mulala cakap, "Nim, apa yang best sangat ko ngadap blog tu?". Well mak, ni (dapat cek) la yang bestnya mak ekekeke. 

Terbukti mengadap blog bukan sesuatu yang sia-sia mak. Kalau kita sumbang yang baik ia akan jadi baik, kalau kita sumbang yang tak baik ia akan jadi 'sumbang' la mak huhu. Anim tak boleh makan gaji selamanya mak, anim kena cari alternatif untuk survive dalam kehidupan ini (fuh! ayat pujangga sungguh naaaa!). 

Harap mak faham dan merestui pekerjaan sampingan anim ni. Kita tak boleh melihat benefit sesuatu pekerjaan itu dari mata kasar je mak. Ohh keje ni tak best duit tak masyukkk, keje tu elok terjamin masa depan. Tanggapan sebegitu dah tak boleh pakai dah mak. So, support anim la mak ye mak (^_^)

Cek ni dah 'selamat' aku bank-in tadi. Mujur cek berpalang, kalau takda palang dah lama aku cash-out je terus. Boleh belanja anak-anak makan KFC hehe. 

#pray4MH370


33 comments:

  1. wahh..dah dpt cek pertama..sura belum lagi..sikit bebenor nak cash out kan..dah kira banyak tu dpt camtu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah :). insyaAllah sikit masa lagi sura pun dah boleh check out.

      Delete
  2. Replies
    1. tu lah yang kenit cakap kat mak kenit hehe :D

      Delete
  3. Alhamdulillah rezeki kenit.. masyukkk tue.. best kan sampai berblogging duit masyukkk!!! semoga bertambah lagi rezeki kenit lepas nie! =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah dear, rebat takaful pun tak 'lebat' camni haha :)

      Delete
  4. Alhamdulillah, rezeki kenit farah tumpang happy untuk kenit... clap clap dear...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah thank you for your support dear :)

      Delete
  5. wah tahniah ye, ni semua pemangkin untuk kuat lagi menulis kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih cik lily, inilah antidot paling berkesan bagi kenit muahaha :D

      Delete
  6. Alhamdulillah rezeki.. Tahniah.. :)

    ReplyDelete
  7. wah musim menuai geng2 nuffnang tahniah

    ReplyDelete
  8. tahniah akak..wahhh dah dpt merasa..lya kumpul dulu biar byk sikit baru cashout :)

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah rezeki tu hehe...sikit2 lama2 jadi bukit :)

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah..moga rezeki akak sekeluarga murah selalu..amin:)

    ReplyDelete
  11. Tahniah ye, kita pon menghitung hari menunggu nak cashout. Hujung bln ni la kot :)

    ReplyDelete
  12. bestnya...boleh la belanja anak-anak gi jenjalan..

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah kak..beznye..blh buat makan anak2
    mkn abc ramai2

    ReplyDelete
  14. Tahniah yer, semoga rezeki terus bertambah :)

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah. tahniah Kenit!!!

    ReplyDelete
  16. Tahniah ..Alhamdulillah rezeki ..

    ReplyDelete
  17. alamak, bestnya.. tahniah dear, semoga akan lebih terus bersemangan lepas ni..

    ReplyDelete
  18. alhamdulillah congrate kak.. :) boleh blanje makan ni heheheh :p

    ReplyDelete
  19. rezeki2.. belum pernah algi merasa cek dari nuffnang huhu

    ▌ http://www.adibsite.com/ ▌

    ReplyDelete

Apa kata korang?