Bila Teringat Burger Bakar!

Thursday, June 12, 2014


Assalamualaikum!

Lama dah tak pekena burger bakar. Memang dah jadi tabiat kalau aku suka satu-satu makanan tu, kedai tu jugak la yang aku & family akan pergi selalu. Kalau makanan sedap, bersih, halal dan menepati citarasa kami memang berbaloi datang lagi.

Sama la jugaknya ngan kes burger bakar. Burger bakar Abg Burn memang dah jadi feveret kami sekeluarga sejak ia diperkenalkan mula-mula dulu. Sejak dia jual burger saje sampai la ni dah macam-macam range of product yang diperkenalkan, aku tetap setia! hehe.

So, hari tu Pak Jelan tanya nak makan apa untuk dinner. Macam tau-tau je bini dia penyegan nak masak hehe. Lalu aku suggest ape lagi .... kalau bukan burger bakar Abg Burn! ^^




Burger Burn Lamb ni ioulls yang punye hehe. Kami memang berahi ke daging kambing, so burger bakar kambing ni memang the best!




Meatball ni untuk adik. Feveret dia ni! Yang peliknya, kalau makanan pedas laju je dia geleng kepala takmo makan. Tapi, bila datang meatball ngan black pepper sauce ni, laju je dia masuk dalam mulut! hehe.

Tapi, satu yang aku perasan dan sedikit kecewa ialah saiz meatball ni dah tak besar macam dulu-dulu. Yang ni aku tengok kecik molek je, rasa tak puas makan 10 biji tu!

Tak tahu la pulak kalau cawangan Bandar Sri Permaisuri ni je yang buat saiz kecil. Tapi, sebelum ni memang saiz meatball dia besar-besar dan makan pun puas hati! 

Tapi hari tu macam tak puas ....




Sosej ni kakak punya. Dia bukan tak boleh makan burger, tapi katanya nanti tak habis ibu marah huhu. Ye la, burger biasa dia pun payah nak perabihkan, dah tu roti burger pun tak makan jugak.

So, kakak order sosej ni je la. 3 batang RM1.50, tapi sedap gamaknya kakak repeat order lagi pastu hehe.







Pakwe yang setia dengan tshirt #ephyra-nya hehe. Selesa katanya, kain rasa lembut & 'sejuk' je bila pakai.




You Might Also Like

18 pengomen comel

  1. akak memang dah teringat-ingat burger bakar ni sejak kelmarin lagi...bila la nak dapat makan lagi ni hanim

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh la terjah petang ni kak, anim pun dah kerinduan dah ni hehe :D

      Delete
  2. Replies
    1. sedap kak, cuma meatballnya tu kecik nau :))

      Delete
  3. Meleleh air liur akak tengok petang hari ni Hanim.. sodap tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha rasa bersalah pulak .... sedap la juga :))

      Delete
  4. saya tak pernah makan lagi burger bakar abg burn ni
    eventho dekat aja kedainya kat bangi ni hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dekat lagi cepat sampai, boleh CT try test tekak kat cawangan bangi tu :))

      Delete
  5. sedapnya... kat mana ni Hanim? selalu dengar orang sebut2... terliur kakak... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg anim pergi ni cawangan bandar sri permaisuri, cheras kak. Kalau dekat blhlah kak eita terjah selalu! hehe

      Delete
  6. Zumal pun dah lama tak makan burger bakar...terliur tengok burger to :)

    ReplyDelete
  7. Pernah rasa sekali je burger bakar ni...itu pun masa study kat perlis dulu...skrg ni jarang nak mencari burger bakar....ikut kawan je la..

    ReplyDelete
  8. Lama rasanya dah lama tak makan burger bakar.

    dari: http://adarain.com

    ReplyDelete
  9. wah siap ade onion ring bagai ek, frankly cakap belum pernah cuba berger bakar ni

    ReplyDelete
  10. wahhh.. sedap ni.. burger bakar...

    # terima kasih sudi join, blog ini ada dalam senarai http://www.mialiana.com/2014/06/senarai-url-blog-5.html

    ReplyDelete
  11. Wahh.. saya pun lama dah tak makan.. teringin pulak.. :) :)

    ReplyDelete
  12. Tak pernah rasa lg burger bakar

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM