Tetamu Tak Diundang Datang Beraya!

Friday, August 01, 2014


Assalamualaikum!




Tengah sedap aku ngan abah dok berlonggok kat pangkin sambil menikmati angin pagi dan borak-borak tetiba mak terjerit-jerit "anim! panggil abah kau...ular ni!" dari dalam reban ayam.




Aku ingatkan mak jerit sebab ada biawak nak masuk reban. Maklumla, ayam-ayam mak aku kan gebu gebas, biawak tengok pun 'tergoda' uolss hehehe :p

Terus dicapainya penyodok tanah dan ular tu akhirnya tewas di tangan abah huhu.




Penyek kepala ular tu abah kejekan dengan penyodok tanah. Tu pun, ekor dia dok melingkau-lingkau lagi atas tanah. Boleh tahan panjang ular ni. Mak kata ni ular sampah. Pak Jelan pulak cakap ni ular kapak huhu. 

Berani ko masuk umah Hj. Hashim ye ular!




Bergaya pak aku berjalan sambil pegang bangkai ular yang nak dibuang ke dalam semak kat depan tu hehe. Terima kasih heroku hehe :D

Bye ular ... kedatanganmu tak diundang. Lenkali, pikir 10 kali sebelum ko masuk umah Hj. Hashim. Dah masuk belum tentu boleh kuar huhu.


You Might Also Like

13 pengomen comel

  1. adeh..ngerinya..nasib baik la perasan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak, mujur perasan. Tapi, ular ni dah mati takla ngeri sangat tengoknya hehe :D

      Delete
  2. tengok kulit pun dah geli.. berani pak hashim pegang gitu aje.. :)

    salam aidilfitri maaf zahir dan batin anim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam aidilfitri maaf zahir batin sis :)

      Delete
  3. Pergh.. Ngeri betul tengok ular ni. Nasib takda apa2.

    ReplyDelete
  4. Adehh.. saya ngeri dgn ular... Alhamdulillah.. nasib baik sedar kedatangan tetamu tak diundang tu.. syukur segalanya selamat. Salam Aidilfitri buat Anim sekeluarga... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Aidilfitri abg khir dan family. Hanim pun ngeri jugak, tapi seronok plak tengok dekat2 tu haha :D

      Delete
  5. peeeegh bapak otai kental.. pegang gitu saja.. memang terbaik..
    nauzubillah smoga dilindungi sentiasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hishh abah chek pegang alas ngan daun pisang tu sis hehe. Kalau saje pegang 'bogel' gitu dia pun geli gak tu hahaha :D

      Delete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM