[Cabaran 30 Hari] Hari 3 - Sesuatu Yang Menguatkan Aku

Wednesday, September 03, 2014


Assalamualaikum!


Selamat datang ke entri hari ke-3 untuk #cabaran30hari bersama #kelabbloggerbenashaari. Kali ni tajuk kita bunyi cam sedih gitu, ada sentimental value bak kata orang hehe. 

So, apakah yang menguatkan Hanim Bt Hashim? 

Nak jawapan stendet atau poyo? Dua-dua aku boleh bagi haha :p

Since, penganjur tak nyatakan secara spesifik maka #sukahati aku lah nak bagi jawapan apa kan hehe :D


Sesuatu Yang Menguatkan Aku?

Yang paling utama, Allah swt.  Ape-ape hal, Dia datang dulu. Dia Yang Maha Menghidupkan juga Maha Mematikan. Tanpa Dia, maka tiadalah aku dan korang semua. 100% bergantung pada Dia ...dulu, kini dan selamanya.

Lepas tu, susuDah kalau tak minum susu, acaner nak kasi kuat tulang? ekekeke :p

Next, keluarga. Mak, abah, akak dan abg aku. Mujur kami tiga beradik je, kalau tak jenuh nak mention satu-satu hehehe. Kemudian datang Pak Jelan, kemudian kuar Wani & Mira. Mereka semua penguat semangat aku. Penguat zahir dan batin aku. Kelebihan dan kekurangan mereka melengkapkan kehidupan aku. Jauh mana pun aku pergi, diaorg tetap sumber insipirasiku.




Banyak lagi faktor yang menjadi penguat kepada diri ini. Kawan-kawan dari kecil sampai besar. Dari zaman tadika sampai sekolah menengah. Pelbagai jenis pengalaman hidup yang dah aku tempuh sepanjang 31 tahun ni, ala-ala khabi kushi khabi gham gitu hehe.

Atas apa yang aku alami selama ini, aku berterima kasih pada korang semua yang pernah hadir dalam hidup insan kerdil ini walau cuma sementara. Aku tak mungkin boleh ingat semuanya, tapi jujur aku cakap kehadiran korang menjadikan hidup aku lebih bermakna setiap hari.


Sekian, dari insan sendu.

You Might Also Like

22 pengomen comel

  1. setuju tu anim..keluarga juga adalah penguat semangat kita kan..selain dari yang utama Allah swt...

    ReplyDelete
  2. setuju!. Allah dan keluarga tu yang paling utama. :D

    ReplyDelete
  3. Family is everyone main reason to be strong.

    ReplyDelete
  4. Semoga ainim semakin kuat menghadapi cabaran mendatang...^_^

    ReplyDelete
  5. Segala galanya adalah keluarga.. keluargalah harta paling berharga bagi kita semua

    ReplyDelete
  6. moga sentiasa dalam redha dan rahmatnya (^_^)

    ReplyDelete
  7. Sedih plak baca..appa pun kluarga plg utama

    ReplyDelete
  8. Moga bahgia selalu disamping keluarga..chaiyokk puan hanim:)

    ReplyDelete
  9. Family yang akan buat kite kerja lebih kuat! :)

    ReplyDelete
  10. Ingatkan ala ala kuch kuch hota hai. Hehe

    ReplyDelete
  11. susu. haha. tak terfikir punn. betul jugak tuu

    ReplyDelete
  12. Rata2 yangs saya baca semua kata keluarga yang menguatkan kita..memang keluarga sangt penting..kan>??

    ReplyDelete
  13. family =) mereka yang paling memahami kita kan :)

    ReplyDelete
  14. Ya, setuju kuarga penguat kita. Ehh gambaq tu macam ingat ja kat mana ..supersquad !

    ReplyDelete
  15. Semoga hanim sentiasa bahagia bersama keluarga,dgn ucapan dah v ke muka hahhahah

    ReplyDelete
  16. Keluarga adalah org yg paling rapat yg menjadi kekuatan kita... Hehe

    ReplyDelete
  17. Setuju !!

    salam perkenalan dari mamamyja. jemput singgah, komen and follow ya.

    CABARAN HARI KE-4

    ReplyDelete
  18. Alahai comel lotey anak kak hanim..hee

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM