Aplikasi MyHRMIS Cuti Melalui Smartphone!

Monday, November 03, 2014


Assalamualaikum!




Dari zaman guna borang kertas, ke zaman teknologi komputer dan kini boleh dicapai melalui smartphone! Lepas ni, staf gomen takda masalah lagi nak mohon cuti :).

Minggu lepas aku dapat emel HRMIS kini boleh dimuat turun di smartphone! Pergh! Ini sudah bagus sehhh! Tak perlu nak buka kat pc selalu. 

Tanpa membuang masa, aku pun install MyHRMIS Cuti kat Moto G aku. Aplikasi MyHRMIS Cuti ini boleh dimuat turun di smartphone yang ada android 4.0 dan ke atas. Pengguna iPhone dan Ipad tak dapek la yo! heeee :D





Senang bangat nak install MyHRMIS Cuti ni. Pergi kat Google Play Store, taip 'MYHRMIS' dah jumpa!





Dah siap install, klik 'Open' dan paparan akan kuar macam kat atas ni. Aku baru install so aku klik kat 'Pengguna Kali Pertama'. 





Isi No. KP, password dan No. Telefon. Perlu diingat No. KP, password dan no. telefon MESTI SAMA seperti yang kita isi di HRMIS di komputer. 

Part no. telefon ni yang aku 'stuck' aritu. No. telefon dah betul dah, tapi masih dia kuar 'No. telefon bimbit anda tidak sah. Sila kemaskini butiran di HRMIS'. Kalau korang dapat mesej macam ni, sila call bahagian Sumber Manusia korang. 

Lepas aku call Sumber Manusia, baru tau yang no. telefon aku tak update lagi dalam sistem rupanya! hehe. 





Aku try isi semula butiran tadi, dan BERJAYA! Yahuuuuuuuuuu! ^^





So, sekarang aku boleh mohon cuti terus dari smartphone aku. Sedih tengok baki cuti tinggal 5 hari haha. Eh silap, actually baki cuti aku tinggal 3 hari sobsobsob. Gigih nak simpan sampai ujung tahun ... harapnya boleh la! hehe.

Senang bila ada aplikasi sebegini. In case kalau emergency ke kan, aku boleh terus mohon cuti kat sini. Tak perlu tunggu balik opis baru nak isi cuti. 



You Might Also Like

8 pengomen comel

  1. pcl pon dah mohon cuti panjang sempena cuti sekolah...haha , memang mudah akses melalui smartphone.

    ReplyDelete
  2. wow sekarang semua di hujung jari je

    ReplyDelete
  3. Salam pengenalan, Nama saya Jalalboy. Jemput untuk datang ke blog saya.. Jalalboy

    ReplyDelete
  4. Selamat menggunakan myHRMIS Cuti! gembira tgk user suka dgn apps ni..harapnya HRMIS 2.0 dapat feedback yg sama dr user..huhuh

    ReplyDelete
  5. Ini utk staff gomen je la eh....hihihi...akak keja swasta Hanim...tp bagus jugak bila ada apps mcm ni...lebih mudah...jimat masa

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM