Friday, November 21, 2014

# Cerita My Pearls # Family

Hari Anugerah Cemerlang


Assalamualaikum!




My 1st precious pearl .... she's a big girl now... 

Setahun .... cepatnya masa berlalu. Rasa baru semalam aku daftarkan dia darjah 1 huhu. Tak sangka anak aku dah nak masuk darjah 2! Huwaaaa ... sebak. Bukan emo tau ..! :p

Ingat lagi aku jawapan dia tiap kali aku tanya camna exam , dia jawab "ok ... boleh jawab". Cliche sangat ..! hehe. Alhamdulillah ... naik jugak ko atas pentas ye nak ..! huhu.


(Jangan nak bangga sangat ... baru darjah satu ponnn!) 

Mau aku tak bangga ...! Aku dulu dari darjah 1 sampai darjah 6 tak pernah naik pentas terima hadiah ... pastu sambung lagi tingkatan 1 sampai tingkatan 6 pun haremmmmm nak naik pentas terima hadiah ... haha! Nak kata tak rajin ... habis rajin dah aku buat ekekeke :p




Anak nak naik pentas terima hadiah ... ibunya mestilah excited kannnn! ^^

Selalu aku duduk paling belakang. Semalam aku duduk paling depan. Kalau boleh aku nak duduk kat sofa VIP tu hahaha. 

Walaupun baru darjah satu, tapi pencapaian dia pada saat ini sangat membanggakan kami. Dan semestinya aku kena tunjukkan sokongan dan kasih sayang padanya atas usahanya setahun ni.








Tak tahulah aku naper gambar jadi macam ni hehe. Tangkap guna ipad ni .... muka cikgu-cikgu habis kabur, gambar kakak je yang clean n clear hehe.




Amik hadiah sekali lagi untuk anugerah subjek terbaik ... bahasa Arab dan Pendidikan Islam.















Alhamdulillah ... tahniah sayang. Moga kejayaan sentiasa bersamamu ... <3


13 comments:

  1. Alhamdulillah, tahniah kakak, aunty pun tumpang bangga untuk kakak, teruskan usaha dan semoga terus maju jaya...In Shaa Allah, Amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah aaminn...terima kasih aunty farah :)

      Delete
  2. Bro masa sekolah rendah selalu naik pentas. Sampai dapat tokoh akademi...

    Masa sekolah menengah, naik pentas pun sebab ambil madel.

    ZAman u, naik atas pentas pun sebab bg talk he...23x

    sekarang... naik atas katil, tidur je la.. ngantuk

    www.broframestone.com

    ReplyDelete
  3. Tahniah buat kakak dari aunty kathy..

    ReplyDelete
  4. Salam perkenalan. Jemput singgah blog saya http://alamwellness.blogspot.com.
    Saya ada kongsikan suplemen dan vitamin untuk anak-anak.

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah... Tahniah kakak...

    ReplyDelete
  6. Tahniah.. semoga sentiasa success dan membanggakan ibubapa yer kakak..

    ReplyDelete
  7. hahaha..nad masa darjah 6 dapat anugerah..masuk menengah haremmm..hahhahaa...alhamdulillah..belajr rajin-rajin ye..

    ReplyDelete

Apa kata korang?