Kami Di Legoland - Part 2

Thursday, November 20, 2014


Assalamualaikum!

Malam tu...

Bilik dah la sejuk ... memang terasa kelaparannya! Lepas maghrib kami kuar cari makan. Dalam kepala ingat nasi je ni hehe. Pas makan ingat nak bawak anak-anak jalan-jalan sekitar hotel sebab esoknya dah kena bangun awal dan join event, so konfirm aktiviti pack tak sempat nak round lagi dah.





Disebabkan kami takda transport sendiri nak gi membeli makanan di luar, maka kami try gi kat food court kat luar hotel. Tak jauh ... dekat je! Betul-betul depan pintu masuk Legoland. Kebanyakkannya fastfod macam KFC, King Burger dan Chicken Rice Shop. Ada juga kedai serbaneka, tapi banyak dah yang tutup malam tu.





Ngengada nau ayahnya ... dok melekat kat pungkoq kuda tu watpa?




Aksi bollywood ngan si sulung plak..... ! haha.




Main benda ni ingatkan mahal, rupanya masuk sehengget je! hehe. Takyah guna token, guna duit kertas sehengget tu pun voley!





Sampai ke hujung kedai kami berjalan mencari tempat sesuai tapi banyak yang dah tutup. Turun eskalator nampak pulak khemah pameran kat bawah ni.







Rupanya ada macam pameran kenderaan-kenderaan klasik kat sini. Macam-macam jenis motor lama dan kereta-kereta model dari tahun 60an (hentam je ni hahaha) pun ada! Best 'cuci' mata ni ...!




Ok ni aksi nak buat lompatan sulung berjemaah depan Legoland sebenarnya hahaha. Nak melompat depan orang ramai malu la plak haha. Takda rupa mak orang gayanya kang haha.

So kita lompat memalam je la... orang pun tak da. Boleh buat free style lagi haha.




'Kamera' aku yang paling canggih ialah iPad, maka kualiti gambar pun cenggitu la jadinya hehe. Kakak lompat menjadi tapi aku dan adik lompat cam ape-ape ntah! haha.

Pastu ade ke Pak Jelan cakap gambar aku blur gitu sebab ada saka ngikut ..! Choiiiiiiii ...! kuangsam tul tau ....




Misi mencari nasi gagal malam tu. Kedai banyak dah tutup. Akhirnya kami masuk kedai serbaneka dan rembat roti gardenia. Pastu wassap ke Kak Salina minta tapaukan nasi goreng kat luar hehe. 

Balik ke lobi hotel sementara tunggu Kak Sal, budak-budak ni melego balik.





Moral of the story, kalau nak gi makan kat food court bawah tu sila gi awai sebelum maghrib. Dan dompet mesti 'buncit' tau ... aku tengok air milo kotak dia pun dah RM2.60! huhu. 

Tapi kalau duit banyak takyah susah-susah gi sana, makan kat Brick Cafe dalam hotel tu pun dah ok dah.


You Might Also Like

9 pengomen comel

  1. Seronok erkk, cntik2 la kreta antik tu

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Kaksal perangat lagi...tengok gambar pon syiokkkk...bila nak sampai ni

      Delete
  3. bestnya pi..kena kumpul duit sampai dompet buncit la kalau gini..heheh

    ReplyDelete
  4. Bestnya... Ank dh besar mmg sesuai tmpat cmni.. Tggu si adik tu bsar sikit la bru pergi semula...

    ReplyDelete
  5. Bestnya..mmg ada plan nk bwk emir pi legoland.. tgk la thn depan ke..hehehe

    ReplyDelete
  6. tu dia..jelajah satu legoland kak..hehe

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM