Wednesday, November 12, 2014

# Cerita My Pearls # Parenting & Tips

Love is Art by WaniMira


Assaalamualaikum!


Siap kemas beg sekolah, masukkan baju day-care dan sediakan apa yang patut. Nak tengok tv takda cerita yang best. Sejak duk KL ni cerita tv9 je la yang boleh ngadap sikit-sikit pun. Yang lain tu tak 'mesra alam' sangat la hehe.

Budak-budak ni asyik komplen bosan la buuu ....! Haishhh malam-malam gini la kita patut rehat-rehatkan diri dan tido awal. Esok nak bangkit sebelum Subuh nak merempit lagi kat jalanraya. 

Tapi dah nama pun budak-budak mana reti penat ..! 





Dah ada idea dah nak buat apa malam tadi. Amik kertas A4 disuruhnya kita lukiskan bentuk love pastu warnakan! Ari tu ayahnya jumpa water color yang belum digunakan lagi masa kemas bilik, dapat kat dua beradik ni ... hmmm wassalam!



Tekun sungguh kakak mewarna.

Jangan la gatai-gatai nak kacau dia amik berus lukis dia ... memang dia ngamuk! Adik dia pegang kejap pun dia dah letak balikkkkkkkk.....! haha. Kusss semangat anak aku ni .... hehehe.




Terpaksa adik menggunakan pendekatan survivor iaitu guna jari pun voleh ...! haha. Kesian anak aku yang kecik ni ..takpe nanti ibu belikan berus lukis yang lain tuk adik. Berus lukis ada satu je memang khas untuk kakak gunakan kat sekolah. 





Dan hasilnya ....



~Wani's masterpiece~



~Mira's masterpiece~



Love is Art by WaniMira


Great masterpieces indeed ..! Satu guna brush satu guna jari pun voleyy ... haha but the output was awesome! Ibu so proud of you my darlings :)


11 comments:

  1. Bagus ni....boleh pupuk minat lg...sama mcm dania mmg minat art....

    ReplyDelete
  2. Pendekatan yang baik.. Lg pn seni ni kn menyeronokkan.. Best la akak n adek dpt mewarna..

    ReplyDelete
  3. kreatif nye anak anak..

    salam ziarah dr
    http://afasz.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. bagus aktiviti macam nie:)
    cantik mira dan kakak buat painting....boleh framkan utk kenangan:)

    ReplyDelete
  5. GUna jari pun boleh..hehehhe
    macam iklan pulak..

    ReplyDelete
  6. baeknya budak2 ni mewarna ya..klo anak sy...dia extend smpai ke lantai dinding rumah..(#_#)

    ainniah.com

    ReplyDelete
  7. anak-anak aida memang suka gak ni.
    lama x buat dgn diorang sejak ada ijat ni :)
    kalau ijat da join, alamat nyer nanti cat rumah pulak instead of cat kertas :)

    ReplyDelete
  8. Macam mane la bila Fisha besar nanti ek?

    www.broframestone.com

    ReplyDelete

Apa kata korang?