Wednesday, November 05, 2014

# Event # Festival

Majlis Pelancaran KL Kids Festival!


Assalamualaikum!





School holidays are cominggggg! Yessszaaa .... mesti anak-anak  kita dah tak sabar nak bercuti panjang kan! Apa plan korang tuk anak-anak sepanjang cuti sekolah ni? Gi bercuti? gi jenjalan? balik kampung??

Wait seminit ...! Sebelum korang nak bawa balik kampung, meh sini aku nak kongsikan satu program menarik untuk anak-anak kita pada bulan Disember ni. Budak-budak mesti suka ni ...! Biasa tengok dalam tv je kan, tapi kali ni mereka akan datang menemui korang di sini KL, Malaysia!




Baru-baru ni aku berkesempatan menghadiri majlis pelancaran KL Kids Festival bertempat di The School by Jaya One di PJ. Pelancaran disempurnakan oleh YB P. Kamalanathan P. Panchanathan, Timbalan Menteri Pendidikan sebagai tanda sokongan ke atas festival khusus untuk kanak-kanak yang julung-julung kali diadakan di Malaysia.

“The festival is especially dedicated to kids so that they can have fun during the school holidays while participating in interactive workshops that cover both arts, performance, dance as well as science and technology. The festival is the first of its kind in Malaysia and we are happy to support it.”




Untuk pengetahuan korang, KL Kids Festival ini bakal diadakan selama 3 hari bermula 5 hingga 7 Disember ini, bertujuan mendedahkan anak-anak dengan pelbagai aktiviti yang menyeronokkan di samping mendidik sambil menghiburkan mereka yang hadir.

Festival ini juga boleh memberi inspirasi dan menyerlahkan bakat anak-anak kita dalam pelbagai bidang yang mereka minati di sini. Kesemua aktiviti dan workshops bakal berlangsung di MARTRADE Exhibition & Convention Centre, Kuala Lumpur dari 10am hingga 8pm selama 3 hari!





For your information juga, KL Kids Festival in dianjurkan oleh Mojo Live dan Universal Music Malaysia dengan kerjasama Kementerian Pendidikan Malaysia. 

Berucap di majlis tersebut, Pengarah Urusannya, Encik Aylwin Santiago berkata, “We are truly excited about organizing this kid-centric extravaganza. The three days are going to be packed with fun-filled activities and so many attractions to suit kids from ages 3 and up. There will be over 30 separate shows, performances, activities and workshops. We are bringing entertaining acts like GO! GO! GO! from the United Kingdom and Pororo, the Little Penguin from Korea and much more. No kid will go home bored!”

Selesai ucapan, kami dihidangkan dengan tayangan video pendek pelancaran KL Kids Festival dan seterusnya upacara perasmian. 




Menariknya di majlis tersebut, turut hadir ialah ahli silap mata Moudini yang menunjukkan skill magicnya sebagai simbolik kepada pelancaran majlis. YB Kamalanathan kena bakar kain (or kertas) dan Moudini akan buat something magical! hehe.




See see! terbakar dah ...! haha. YB ilek je aku tengok ... tapi dalam hati berdebar sapa tau kan haha.





Bila Moudini tutup bekas tu dengan penutup pastu buka balik, kuar la jambangan bunga cam kat atas tu hehe. Pastu dalam bunga tu ada pulak burung kaler hijau! hahaha. Tersengih YB :)





Yeaaaaa! dah rasmi ..! Eh apa Ning Baizura buat kat situ? Haaa Ning Baizura telah dilantik menjadi duta untuk KL Kids Festival ni tau. Kat majlis tu juga, aku jumpa Sharifah Sofea dan anak-anaknya tapi tak sempat nak bergambar pasal dah lambat dan tak sampai hati nak ganggu dia huhu.





Waahhhh! menarik kan! macam-macam aktiviti menarik untuk anak-anak kita selama 3 hari tu. Learn and have fun at the same time! ^^

So mana nak dapatkan tiket KL Kids Festival ni? Mudah je ...!

Melalui Groupon Malaysia :

a) one-day pass
  • RM40 per child (untuk kanak-kanak berusia 3 hingga 15 tahun)
  • RM24 per adult

b) two-day pass
  • RM60 per child
  • RM30 per adult


Melalui Pintu Masuk
  • RM60 per child
  • RM40 per adult


Pakej School Trip
  • RM1000 for 40 kids & 4 adults
  • Belian tiket secara pukal juga boleh dibuat untuk syarikat korporat yang ingin sponsor golongan anak-anak kurang bernasib baik seperti anak-anak yatim.
Untuk maklumat lanjut, boleh menghubungi :

Athi : 012-2518649 atau 
Kim : 012-2980555 atau 


Tapiiii special offer ni akan tamat pada tengahmalam 4 Disember ini, so hurry up and get your tickets now at special price ok! ^^ 







Sebelum balik ......




Hahaha sapa lagi cute?? Tak dapat bergambar ngan selebriti pun takpe, janji dapat jumpa pororo! haha. Kemain muncung pororo tu...rasa nak cabut kepala dia bawa balik tunjuk kat anak-anak hehe. Kakak dan adik memang suka ngan kartun Pororo ni tau. Sorry ye anak-anak ... pororo yang nak bergambar ngan ibu ekekeke :p

Jangan lupa layari laman Facebook www.facebook.com/KLKidsFestival dan follow mereka di Instagram @KLKidsFestival.

Tiket-tiket boleh didapati di  http://gr.pn/KLKidsFestival.

10 comments:

  1. Hanim pergi eh..akak dapat jemputan tp x dpt pi pun sbb kerja kan...

    ReplyDelete
  2. Bagus betul ada program macam ni dengan anak anak

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah ina budak-budak lagi suka kalau dapat gi festival gini. Dapat plak jumpa ngan askot-maskot comei cam pororo tu, mak budak pun boleh lupa diri! hahaha :D

      Delete
  3. bestnya...apa lagi kepuasan seorang ibu selain memberikan yang terbaik untuk anak2 kan...comel sgt...tp kalau mcm ni ibu pun tumpang seronok...hehe

    ReplyDelete
  4. nice event, I didn't make it as not feeling well

    ReplyDelete
  5. menarik ni, memang blum ada pape plan lagi untuk anak2 sempena school holidays ni.. tq for info ye

    ReplyDelete
  6. Wah! Bestnya.. Nak join jadi kanak2 balik boleh? Hehe.. Suka kartun larva tu.. Ngeeee!
    RosmizaAliDotCom

    ReplyDelete
  7. wah menarik! bila tgk tarikh nyer ~ aida frust.
    sebab aida kursus 3-6dis di langkawi.
    so x dpt anta anak2 dara ke KL to join :(
    anyway, tq for sharing...

    ReplyDelete

Apa kata korang?