Nak Jadi Chef Ke?

Monday, November 10, 2014


Assalamualaikum!




Ginila pesen anak dara aku bila 'buat kerja dapur'. Dapat tudung periuk, bekas ngan alas motong memang dia tak pandang benda lain lagi dah. Kakak dia pun dia tak heran .... sampai orang tu terpaksa layan game sengsorang hehehe.

Bukan takda barang mainan masak-masak sendiri, tapi katanya tak real la main yang plastik punye. Nak yang betul-betul punye baru best! 

Errk ....!

Harapan ibu dah besar sok kakak dan adik rajin-rajin masuk dapur. Tinggi mana pun korang belajar, ilmu asas (masak) ni kena ada dalam dada korang. Belajar masak sementara usia masih muda, jangan dah nak kawen baru terhegeh-hegeh tepon ibu tanya resepi lauk. Ibu ketok sengsorang nanti ...!

Eh.. bunyi cam aku je dulu-dulu?? hahaha :p


You Might Also Like

3 pengomen comel

  1. InsyaAllah..bakal chef terkenal ni..:)

    ReplyDelete
  2. hahah..baguslaaa...kecik dh pandaii

    ReplyDelete
  3. Anak2 perempuan mmg cenggini..elok ajar dr kecik kan ..

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM