Save Bajet Makan Kat Sini!

Tuesday, November 11, 2014


Assalamualaikum!

Tengahari tadi gi lunch ngan Pak Jelan. Dulu aku ada cakap dia jarang nak makan kat carpark bawah tu. Tekak dia lebih sesuai ngan warung Pak Yop atau food court kat Seksyen 8 tu. Tapi tenghari tadi tetiba dia ajak aku gi makan kat carpark.

Hurmm ok ...

Gerai mana sedap?

Mana-mana pun boleh. Nak makan ape? Nasi kandar ada nasi padang ada nasi ayam bakar ada nasi berlauk ada.

Dah macam aku pulak yang meniaga kat situ.

Masuk pintu pertama, tengok orang kemain ramai beratur kat booth nasi kandar, pastu meja makan takda yang kosong. Kami gi masuk pintu kedua pulak. Kat situ lebih tenang, banyak meja kosong dan tak ramai orang.


Usha punye usha kami pilih gerai no.75 dan duduk kat situ. Pak Jelan pilih makanan dia, aku pun pilih aku punye.




Ni Pak Jelan punye. Selera dia nasi + ikan keli + sambal paru. Letak kuah sikit dan ... RM3.80! Murah giler kottt! Biasa ikan keli goreng bodo ngan nasi putih biasa pun orang caj RM4.50 yop! Aku tak tau la orang lain tapi bagi aku ini memang murah!




Haaa ni aku punye! 'Meriah' sungguh pinggan aku haha. Nasi + sayur campur + begedil + kari kaki ayam + asam pedas ikan patin! Pelik ... makan punye banyak .... mana pegi semua lelemak aku? haha :p

Tunjuk pinggan kat akak 'cashier' dan .... empat ringgit tiga puluh sen. RM4.30??? Wowww! super duper murah kotttt! Aku siap suruh dia repeat bacakan balik harga sebenar tu hehe.  Banyak cenggini boleh dapat RM4.30? Ya Allah moga murah rezeki ko kak! hehe. 

Dah la tu sedap pulak asam pedas ikan patin akak ni masak. Tak da bau hanyir langsung! Kalau kat Kuantan, harga ikan patin seketul gini memang kena RM4 seketul! 




See! senang sungguh nak save bajet makan tengahari. Dua orang makan boleh dapat harga bawah RM10. Kat tempat lain ... takdanye nak dapat harga murah camni. Lauk pun boleh tahan sodap!

Kalau cenggini la aku makan hari-hari mesti dapat kumpulkan lelemak tepu secukupnya kan ... ngeeee! :p

Oh ... kat mana carpark ni yek? Carpark ni kat Kompleks C, Jalan Sultan, Petaling Jaya. Dekat ngan Jabatan Kimia tu ha. Orang-orang kat situ panggil 'carpark' je :D


You Might Also Like

18 pengomen comel

  1. murah sangat hokey

    nih kat mana nih anim

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak moon ...dah update dah kak. Terlupa plak tadi hehe :D

      Delete
  2. perghh murahnya kak..ssh nk dpt murah cmtu skrg..lauk akk tu klo kt opis sy mau 7,8ringgit

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan sis ... tanjat gegurl jap tadi hehe. Cam tak percaya je tapi dah selamat makan baru percaya hehehe :D

      Delete
  3. memang murah..lauk pun banyak..;)

    ReplyDelete
  4. Fuh, terbaik la harga kat situ Hanim... Lama tak singgah sini ^_^

    ReplyDelete
  5. Susah nak jumpa dah kedai murah2 ni...boleh le anim kumpul lemak pasni..hihihi

    ReplyDelete
  6. nampak sedap nasi pinggan yg ke 2 tu.....klu suruh teka mesti saya buh rm 5.50-rm 7,tapi bila tengok harga....wawwwww murahnya.

    Tuan tanah mohon izin saya blogwalking kat sini. http://umiwarham.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. ikan keli dengan nasi rm3.80 je? amboi. memang murah dah la tu.

    ReplyDelete
  8. Waaahhh....!!! Murah tu... Kt Kuantan soryy la nk dapat rega mcm tu...

    Papaglamz ad entri baru. Jom terjah..

    http://www.papaglamz.com/2014/11/tinta-papaglamz-ll-kawen-jom.html?m=1

    ReplyDelete
  9. Memg super murah, memg murah rezki mereka meniaga

    ReplyDelete
  10. Lauk kat kampus pun x murah cenggitu :3

    ReplyDelete
  11. memang murah sangat.. makan kat masjid negara.. nasi putih + ikan keli jer dah 6 hinggit.. mahal amat..

    ReplyDelete
  12. Uik....mmg terlebih murah ni...tp pesal jauh sgt...akak kat kl sentral....jeles la...

    ReplyDelete
  13. Murah betul.... De kat medan selera di danau kota pun ada yg murah camni...

    ReplyDelete
  14. Sy mkn ikan patin kt rnr kuantan rm12 seketul ok...dahla xsdp..huhuhu

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM