Tuesday, November 11, 2014

# Cerita My Pearls # Parenting & Tips

Surprise Untuk Mereka!


Assalamualaikum!




Minggu lepas dah belanja mereka makan. Walaupun plan asalnya nak bawak mereka gi jenjalan dan makan tapi gara-gara kaki aku termasuk dalam lubang, makanya plan nak gi jenjalan terpaksa kensel! 

Malam tu kami bawa diaorg gi makan yong tau fu. Lama dah diaorg nak gi makan sini, tapi aku katakan pas exam baru leh pegi. Gerai yong tau fu ni memang terkenal di Desa Pandan. Banyak dah aku citer dalam blog ni. Memang antara tempat feveret kami anak beranak lepaking dan makaning hehe.




Walaupun awal bulan ni macam-macam dugaan yang kami tempuh, dengan kereta rosak tepi jalan, dan masalah lain tapi alhamdulillah rezeki untuk anak-anak tetap ada. Macam yang ustaz selalu cakap, kalau kita tak lupa pada Allah, sentiasa jaga solat dan yakin rezeki itu milik Allah maka Allah takkan lupa pada hamba-hambaNya.

Berkat dapat duit dari blogging job hari sebelumnya, aku tekad nak bawa anak-anak gi jenjalan dan belanja makan apa yang diaorg nak. Tapi disebabkan kaki dah 'kiyok' (terseliuh) maka aku sempat belanja diaorg makan je la huhu.






Yummyyyy ...!



Pastu petang semalam, kakak dapat call dari Atok. Ni pun nak buat aku nangis ni. Biasanya bila cucu dah besar ni atok-atok tak berapa nak dekat dah pasal cucu dah besar panjang. Tapi Abah tak pernah lupa kat cucu-cucu dia walaupun masing-masing dah sekolah. 

Semalam Atok tanya camna keputusan exam kakak. Aku laju je jawab jatuh satu anak tangga...dapat no.3 tok!

Ooohhh ... pandainye kakak. Top 5 tuuuuu! Alhamdulillah .... pandai cucu atok.

Hohhh ...! bergenang air mata aku kat situ jugak. Terharu abah cakap camtu ... kasi encouragement lagi tu! Kakak dengar hati berbunga-bunga tak kena bebel ngan Atok hehe. 




Sayang Atok ngan cucu-cucunya memang luar biasa! Tambah kakak dan adik pernah dijaga oleh Wan dan Atok untuk satu tempoh yang lama gak dulu. Mungkin sebab tu sampai sekarang Atok ngan Wan rindu-rinduan ngan mereka berdua.

Sebab tu kalau kakak malu-malu nak cakap ngan Atok dan Wannya dalam tepon aku tegur. Dengan Atok dan Wan takyah nak segan-segan sangat. Tunjukkan kasih sayang pada Atok dan Wan, bukan orang lain pun ... keluarga kakak dan adik juga.

Dalam dok berborak ngan Atoknya, tetiba Atok cakap kakak dapat top 5 kannn... ni Wan nak bagi hadiah kat kakak tau. Nanti Atok masukkan duit RM100 kat kakak ye. RM50 untuk kakak RM50 untuk adik ye.

Hohhhhhh! T__T

Terima kasih Atok ... T__T

Ada satu lagi surprise menanti dua beradik ni. Benda ni memang lamaaaaaa dah diaorg mintak. Kalau tengok iklan kat tv tu, mesti diaorg buuu...nak tu buuu boleh la buuuu plisssss...

Ikutkan bajet sendiri memang tak mampu, tapi alhamdulillah bila orang offer aku tak cakap banyak ... semuanya untuk kakak dan adik. Lagipun, plan nak bawa gi jenjalan hari tu dah kensel, jadi aku harap plan yang ini berjalan lancar dan kakak dan adik dapat merasa benda tu.

Semoga hari itu akan berjalan dengan lancar dan segala urusan kami dipermudahkan Allah ...aaminn.

Tak sabarnyeeeee! ^^

10 comments:

  1. yummy, lama tak makan sini... bila nak belanja Farah ni Anim?

    ReplyDelete
  2. Apakah yg surprise tu .sdppppnya yong tau fu

    ReplyDelete
  3. untung dapat atok yang penyayang dapat duit lagi. Semoga dipermudahkan urusannya nnti untuk suprise.

    ReplyDelete
  4. Bestnyaaaa dapat apa yang dihajati.. hehehe

    ReplyDelete
  5. apekah itu kak? nt share2 ye hehe

    ReplyDelete
  6. congrats utk kakak kerana dpt no.3, auntie mieja tumpang bangga....:)

    ReplyDelete
  7. tahniah kakak...hanim belanja k.sal sekali...

    ReplyDelete
  8. X tau plak ada kedai yong tau fu best kat Desa Pandan...menarik ni..tahniah kakak...keep it up...setuju..atuk mmg syg cucu luarbiasa dari anak sendiri...

    ReplyDelete
  9. Tgok yong taufu tu selera jek..
    Tahniah kakak!!

    ReplyDelete

Apa kata korang?