Wednesday, December 17, 2014

# Burger Bakar Abg Burn # Selera Kenit

Selera Burger Bakar


Assalamualaikum!


Lama tak pekena burger bakar ... lebih tepat lagi burger bakar Abg Burn! Beberapa hari lepas, aku dapat emel dari Abg Burn yang offer burger bakar dengan harga hanya RM5!! Yesszaaaa .... RM5 je untuk perut kenyang sepanjang malam hehehe.

So, aku plan ngan Pak Jelan petang semalam yang kami patut makan burger bakar Abg Burn tuk makan malam. Yang bestnye kakak buka dialog ....

"Buu ... biar kakak belanja boleh?"

Haaa bagai pucuk dicita ulam mendatang gituuu! haha. Walaupun aku ngan ayahnya menolak ... takmo guna duit yang Wan & Atok beri kat dioarg masa duduk kampung aritu, tapi kakak insist! Kalau taknak kakak belanja kakak takmo kawan ngan ibu dah!

Pulokkkkkkk .....!




Port makan kami biasa ada dua je ... satu kat Bandar Sri Permaisuri, Cheras dan satu lagi kat Seksyen 13 Shah Alam. Tapi, malam tadi gi kat Seksyen 13 tu ... rupanya Abg Burn dah tak meniaga situ pulakkkkk. Terpaksa kami gi Seksyen 7 yang dekat ngan Jakel tu.

Time ni dekat kul 10 malam, tapi restoran burger bakat Abg Burn masih meriah menerima pelanggan yang kebanyakkannya datang ngan family. Walaupun beratur panjang tapi smooth je dia amik order.




Sementara menunggu pesanan siap .... adik dah 'surrender' dari dalam kete lagi hehe. Sampai kat restoran boleh sambung tido pulak. Inilah natijahnya bila tak tido siang hahaha :D




Tukang belanja malam tu :)

Haihh apa pesen anak dara aku ni. Belanja orang pun main paksa paksa haha. Tak kasi dia belanja ... dia merajuk then takmo kawan ngan kita! 

Kalau sok dah besar dan bekerja ko buat perangai gini jugak ... ibulah orang paling bahagia! hahaha :D




Muka pasrah haha ... boring tak tau nak buat apa selfie je laaaa :D





Dengan voucher RM5 spesel dari Abg Burn ... kami bawa balik 4 burger bakar dan 2 set meatball yang menggiurkan! hehe. Cakap je kat cashier tu saya nak beli guna voucher RM5 ... setel! 4 burger bakar baru RM20 except meatball je harga masih RM9.90 ...memang affordable dan yang penting .... sedapppppp!





Kakak ngan burger bakar ayamnya dan adik ngan meatball dilimpihai dengan sos black pepper yang menawan semerbak harum huhu.

Voucher valid sampai ujung bulan ni ... rasa macam nak makan lagi je malam ni heeee :D


14 comments:

  1. ahaha bagi la belanja, tengah mood baik, kang kecik hati lak dia kan

    ReplyDelete
  2. Wah.. camne abg burn boleh emel tu.. dkna pon nak gak dpt emel dr abg burn hihihii

    ReplyDelete
  3. eh murahnya...semalam pcl beli burger ayam biasa tepi jalan tu..hurm harga dah mahal dan nipis plak tu, tak puas makan la..

    ReplyDelete
  4. Sebelum berpntang makan, dulu setiap malam mamam abg burn.. terbaikkk n sedap

    ReplyDelete
  5. Hari tu penah makan seklai je burger bakar abg burn..xkena sgt la dengan tekak akk..huhu..tp xdinafikan meat ball dia sedapla..

    ReplyDelete
  6. wahh.. teringin beno rasa nak makan beger bakarr

    ReplyDelete
  7. Wah murah tueee, lama dah x makan burger bakar abg burn .

    ReplyDelete
  8. Wah bestnya...buger.... Waktu pregnen ari tu suka sangat makan buger...

    ReplyDelete

Apa kata korang?