Monday, May 25, 2015

# #BGRMakan2015 # Bangi Golf Resort

Buffet Ramadhan 2015 : Restoran Bangi Golf Resort


Assalamualaikum!




Alhamdulillah .. tahun ni aku dapat jemputan food review sempena buffet Ramadhan dari restoran Bangi Golf Resort. Banyak yang dah berubah dalam masa setahun ni. Dan, tentunya aku tak melepaskan peluang ini untuk datang sekali lagi bersama family dan rakan-rakan blogger lain.

Bagi yang tak pernah lagi sampai ke sini, senang je nak cari lokasinya. Tak perlu guna Waze dah pasal kami memang dah hafal jalan ke sini sejak tahun lepas. Lagak macam pro gitu ye ...hahaha! Anyway, kalau dari KL, korang boleh masuk highway PLUS Utara-Selatan sampai jumpa Exit Kajang. Dari Exit Kajang, amik jalan ke Bandar Baru Bangi ... jalan terus ... masuk kiri ... masuk kanan ... jalan terus lagi sampai nampak papan tanda Bangi Golf Resort.

Kalau tak konfiden jugak takut sesat atau lambat sampai, guna Waze je la senang ... haha.




Restoran Bangi Golf Resort sudah tidak asing dalam menyajikan makanan yang sedap-sedap dan dari pelbagai jenis masakan popular, samada masakan Melayu, Barat mahupun sajian timur. Dengan lebih 200 jenis hidangan berbuka puasa yang menarik dan semestinya lazat, para pengunjung pastinya akan merasa puas menikmati sajian hebat dan asli dari Restoran Bangi Golf Resort ini .... insyaAllah!

Harga yang ditawarkan? 


Dewasa :RM55
Kanak-kanak : RM27
Buffet Ramadhan BGR : 21 Jun - 15 Julai 2015 


Nak tahu apa yang best dan sedap di Bangi Golf Resort untuk Buffet Ramadhan 2015? Jom, kita 'cuci mata'!




Aneka kerabu


Masakan Barat



Sentuhan gastronomi dari restoran Bangi Golf Resort ini memang tak dapat di tempat lain. Antara dua, aku paling suka yang belah kiri tu. Tapi, dua-dua pun aku makan hari tu hehehehe. Sous Vide Eggs With Mushroom Espuma antara hidangan wajib untuk #BuffetRamadhan di sini. 

Kalau korang datang berbuka puasa di sini, wajib try tau!



Masakan Melayu



Kambing panggang antara hidangan paling laris di sini haha. Memang lembut dan berjus daging kambing panggang ni! Mira makan sampai menambah dua kali! Tergamam ibu sekejap ... haha. Rasukan kambing panggang sudah mengena pada Mira ...muahahaha.




Maafkan lighting gambar ni ... time ni lighting dalam bilik memang mood romantic sangat! haha. Tapi, kepuasan jelas terbayang kat wajah dua orang anak dara kecik aku! Tengok je la pipi kakak yang kembung tu ....muahaha. Adehh ... tak reti nak kontrol langsung! :p




Restoran Bangi Golf Resort turut memperkenalkan konsep ruang dapur terbuka, di mana para pengunjung dapat melihat sendiri chef-chef kita menyediakan makanan serta boleh terus berinteraksi dengan mereka. 

Dan bagi memenuhi selera para pengunjung yang mungkin inginkan sedikit hiburan ketika menjamu selera, mereka turut akan dihiburkan dengan alunan muzik melayu tradisional yang didendangkan oleh kugiran bermula dari jam 6.30pm sehingga 9.30pm.



persembahan kugiran untuk hiburan para tetamu



Dewan Kenanga


Apa yang menarik lagi di sini, bagi menampung kedatangan para pengunjung dan memastikan keselesaan ketika berbuka puasa, pihak Bangi Golf Resort telah membina satu lagi dewan makan khusus untuk mereka yang akan berbuka puasa di sini. Aku difahamkan Dewan Kenanga ini baru saja siap dibina dan boleh menampung  kira-kira 500 lagi pengunjung nanti. 

Selain dari dewan makan yang santai, kemudahan surau serta tandas yang bersih juga turut disediakan. Ruangan parkir boleh memuatkan kira-kira 800 buah kereta dalam satu-satu masa! So, korang tak perlu berebut parkir nanti ..insyaAllah cukup untuk semua ^^

So, kalau korang masih tercari-cari tempat nak berbuka puasa di luar aku cadangkan korang bawa family ke sini. Untuk tempahan, korang boleh hubungi :


No. Tel
+[60] 03 – 8925 3728


Alamat :

No.1 Persiaran Bandar, Bandar Baru Bangi,
Selangor 43650
Malaysia.

GPS Coordinates :

2.95716N, 101.76518E


Website/Facebook/Email :




bgb.bangigolf@gmail.com



Waktu operasi :

6.30 am - 9.30pm Daily


5 comments:

  1. betul tu hanim dalam setahun banyak yang dah berubah...

    ReplyDelete
  2. murah jugak buffet ramadhan kat sini kan anim...klu dekat boleh la ke sana..

    ReplyDelete
  3. blum pernah ke sana... banyaknya menu...

    ReplyDelete
  4. Untuk belian voucher dan tempahan buffet ramadhan di bangi golaf resort boleh hubungi wani 0169645544 atau 0162678284

    ReplyDelete

Apa kata korang?