Thursday, May 07, 2015

# Cerita My Pearls # Pendaftaran Tahun 1

Status Perakuan Pendaftaran Tahun 1 Masih Tak Berubah?


Assalamualaikum!

Dah berminggu-minggu dok semak status perakuan ni ...masih camtuuu jugak! Selalunya, lepas dua minggu daftar nama murid dah masuk dalam sistem. Ni apahal masih berpangkah 'X' merah lagi?? 

Pendaftaran Tahun 1 untuk tahun 2016 dah pun ditutup 30 April lepas. Korang dah daftar lum? Kalau dah daftar ....selamattttt. Kalau belum ... panjangggg cerita hehe. Ni bagi parents yang nak hantar anak diaorang sekolah di Selangor la ye :)



Hari-hari semak ... benda tak berubah jugak. Nak tak nak aku kena bertindak segera! Call sekolah yang diminta tanya kenapa status perakuan dalam sistem esspsel ni masih berpangkah lagi? 




Selang 5-10 minit .... haaaaaa tukar hijau sudah hehe. Cikgu lupa update kot .... hehe


12 comments:

  1. he he he, cikgu tak sempat nak update... sibuk tu agaknya banyak kerja...

    ReplyDelete
  2. anak saya punya pun masih berpangkah sis..oo kena call skolah ye? alahai dah satu keje pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah kena call sis ... takut diaorg terlepas pandang

      Delete
  3. benda ni takde kena mengena dengan cikgu....cikgu takde kuasa nak update2 benda ni..yg update sistem ni is PPD...tu memang kerja mereka...cikgu tugas dia mengajar je sis..yang terima murid masuk sekolah pilihan is PPD...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pemilihan murid tu Anim tau dari PPD, bukan sekolah. Siap tanya lagi adakah PPD terlepas pandang permohonan Anim ni. Tapi, lepas letak call tu selang 5-10 minit check balik kat website ... tengok dah bertanda hijau hehe.

      Delete
  4. Cikdu terlepas pandang kot.. heheh sabar jelah, sebaik dah okay semuanya

    ReplyDelete
  5. Lambat juga cikgu update kali ni ye.. in shaa Allah, semua ok tu nanti.. :)

    ReplyDelete
  6. hmm... cikgu..mmg byk kerja.. tu salah satu.. kerja pengkeranian.. mmg kdg2 kena call tnyakan..

    ReplyDelete

Apa kata korang?