Nasi Lemak Poket

Tuesday, June 16, 2015


Assalamualaikum!


Tak pasti dia mewarisi sifat itu dari siapa dan dari mana. Tapi itulah sisi lembut kakak yang unik yang ibu dan ayah kagumi dan terharu setiap kali. Kadang-kadang ibu tak pasti mengapa kakak berbuat begitu, dan mengapa hati ini begitu tersentuh melihatkan 'kelembutan' di sebalik keaktifan susuk anak sulungku ....




Semalam balik dari sekolah agama, "maaa ... kakak belikan nasi lemak tuk ma dan ayah. Kakak belanja ...nanti makan ye"

Aku lihat tangan kiri dan kanannya ...mana nasi lemaknya? getus hatiku ...

Sekadar mengangguk ...kami menuju ke kereta kemudian masuk. Di dalam ... ayahnya menegur,"ape benda dalam poket kakak tu ....?" Dan dikeluarkannya sebungkus nasi lemak dari dalam poket ..... T__T

"Nah ...untuk ma ngan ayah. Kakak beli kat sekolah ..."

"Laaa ..naper kakak tak makan? bila kakak beli ni ..."

"Masa balik sekolah rendah tadi ...kakak dah makan, kakak beli tuk ma ngan ayah..."




Hurmm .... terasa kerdil sangat diri ini. Tak terkata apa kami berdua .... hanya pandangan kasih sayang dan ucapan terima kasih mampu kami ucapkan .... she is one of a kind.

T_T


You Might Also Like

8 pengomen comel

  1. Alhamdulillah.. Bahgianya.. Semoga menjadi anak yang solehah..

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..sejuk perut mak dia...sweetnya kakak...ingat ma ngan ayah dia

    ReplyDelete
  3. Alololo dah besar dah kakak.. bagus nya beli untuk mak dengan ayah dia...

    ReplyDelete
  4. touching pulak.. kakak sayang mama ngan ayah.... mesti dgn adik pon sangat protective..

    ReplyDelete
  5. Wahhh.. sebaknya bila baca.. alhamdulillah..

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM