Penafian Berlaku Gempa Bumi Dalam Masa Terdekat Di Sabah

Wednesday, June 17, 2015


Assalamualaikum!


Zaman sekarang ni, lebih ramai yang percaya WhatsApp dari sumber sebenar. Macam-macam mesej berantai 'berhantu' yang diterima, suruh siap bersedia la suruh berjaga-jaga la suruh itu ini la. Saje bikin panik?? Huh ....

Bak kata orang, tanya pada yang pakar! Nah, pakar jawab seperti di bawah :





Ada beberapa istilah pelik yang kelakar aku jumpa bila baca mesej berantai palsu mengenai gempa bumi susulan ni. Korang boleh tengok dan nilaikan sendiri mana yang dah pernah terima tu. Jabatan Kajicuaca Sabah tak wujud yek!

Apa-apa kemusykilan sila rujuk pada sumber yang sahih. Bila dengar gempa bumi nak berlaku lagi, tau pulak takut ye sampai suruh solat hajat bagai. Kalau takda, tak ingatla nak solat kan .... huh.


You Might Also Like

4 pengomen comel

  1. haishhh masih ada lagi benda rekaan ni... Sudah sudah la tu bagi manusia yang tak bertanggungjawab.. Ena sampai sukar nak percaya dah berita yang diuar uarkan di laman social.. takut jadi macam ni..

    ReplyDelete
  2. kalau berita-berita berkenaan perkara sebegini memang Farah akan rujuk pada hanim sebab sumber yang boleh dipercayai kannn??? he he he...

    ReplyDelete
  3. byk sgt org suka share and share and share.
    tu la masalahnya.
    yg x wujud da jadi mcm wujud!
    menyusahkan...

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM