Imej Gerhana Matahari Dari Smartphone

Wednesday, March 09, 2016


Assalamualaikum!


Walaupun gambar yang diambil dari henpon Motorola aku ni tak dapat nak capture imej 'sabit' pada gerhana matahari ni, tapi kejadiannya di depan mata ni pun dah cukup memadai ...




Waktu kejadian pada pukul 8.23am, di hadapan bangunan ibu pejabat aku di Petaling Jaya. Tengok dari tingkap bangunan je ni ha, tu pun pandang sekejap sekejap je sebab tak pakai spek hitam huhu ...




Macam bentuk 'UFO' pun ada gak ni ha ... tapi masa terrrrrrpandang direct tu memang ada pembentukan imej 'sabit', tapi lepas tu aku tak berani pandang lagi dah ....

Di tempat-tempat lain, ramai yang berpeluang menyaksikan fenomena gerhana matahari ini secara lebih jelas lagi menggunakan teleskop. Walaupun hanya mampu tengok dengan henpon, ok dah ni ... 



You Might Also Like

5 pengomen comel

  1. Mmg nampak juga pandang gitu... Tapi pedih mata..

    ReplyDelete
  2. Ambil gambar pakai handphone memang tak dapat. Putus asa nak tengok tadi sebab takda filter yang sesuai.

    ReplyDelete
  3. Saya memang tak nampak apalah sebab tidur. Tapi yg peliknya, benda tuh jadi dalam mimpi

    ReplyDelete
  4. Di Indonesia yang dorang kata jelas kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah jelas .. tengok live streaming :)

      Delete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM