Kambing Bakar BBQ Merecik di AA Super Grill, Subang Bestari!

Thursday, March 24, 2016


Assalamualaikum!


Memang kena pada masa dan tempatnya! Awal-awal ibu dah set tarikh yang cun untuk hari istimewa kakak dan adik. Tahun ni sambutan birthday kakak dan adik kita buat lain dari yang lain sikit. Selalu sambut sambil makan kek kan, tapi kali ni kita try Kambing Bakar BBQ! hehe ...

Siapa tak suka kambing bbq weh! Aku ngan Pak Jelan tolak batu ngan kayu je hahaha ... kalau bab kambing ni, memang kami tak menolak! Peminat kambing tegar ok! Bila tau kat Subang Bestari ada satu gerai baikkkkk punya kambing ... apa lagi, jom la terjah AA Super Grill!




Tak susah nak cari AA Super Grill ni, kami dari KL ikut Federal je. Disebabkan kami dah tau selok belok sikit kawasan kat situ (sebab dekat ngan tapak carbootsale Subang Bestari) so takda masalah!  Jangan takut sesat ke ape, tak guna waze pun boleh jumpa, tapi kalau korang nak waze jugak cari je AA Super Grill.


Untuk aku dan Pak Jelan. Sorang sepinggan ye, takda makna nak kongsi-kongsi, memang niat nak pulun sorang-sorang je sepinggan ni hahahaha .... :p



Untuk anak-anak. Boleh request taknak letak apa-apa sayur atau bawang kalau budak-budak tak makan. Kakak dah boleh makan dengan sos, so dia memang ok dengan blackpepper sauce. Mira pilih ‘kosong’, simply kambing bakar bbq saje hehehe ....

Takpe, birthday girls kan ... apa diaorang nak ibu turutkan malam tu. Janji happy dan kenyang! :)



Tengok ... tengok .. orang obsess ngan kambing macam ni la. Makan pun dah tak pandang bini ... hahaha :p




My precious pearls sedang fokus makan nampaknya. Baru masak plak masa tu, memang berasap lagi la kambing tu hehehe ...

Dah besar nampak anak-anak ibu ... dulu makan memilih betul, tapi sekarang kambing bbq pun dah sedap makan. Macam ni memang geng ibu ngan ayah la! hehehe .....




Best ke Kambing Bakar BBQ AA Super Grill ni? Kalau ikut tekak aku dan Pak Jelan, memang sedap dan ‘kena’ ngan selera kami berdua. Tak susah nak makan, dah siap  potong kecik-kecik dan percuma roti bakar lagi!

Portion dia pun memang kami puas hati! Bayangkan sorang makan sepinggan ... perrrghhh #merecik tekak sekarang ni tau dak hahaha. Sos lada hitam dia memang terbaik ... pekat dan sedap! Rugi menyesal aku tak beli siap-siap malam tu, sebab ralit sangat berborak dengan isteri En. Aslam, sampai terlupa nak ‘rembat’ sebotol bawa balik ...hehehe..

Tapi takpe, next time aku tau dah tempat dia kat mana ... ;)



Sila beli kalau korang taknak menyesal macam aku! Grrrr ....hahaha
Sos dan kambing frozen juga ada dijual. 

Area penghantaran: Shah Alam & USJ
Time order bermula: 1.00 pm
Time Tutup order: 9.00 pm
Time cancel order sebelum: 8.00am




Alhamdulillah, tercapai-capai juga hajat nak makan Kambing Bakar BBQ AA Super Grill, Subang Bestari ni. Walaupun anak-anak muka kepenatan sebab siangnya sekolah, tapi banyak juga diaorang makan kambing malam tu hehe ...

Suasana pun santai dan happening kat sini. Bolehlah bawa family dan kengkawan datang makan kambing bakar kan. Yang dukung anak tu la En. Aslam ... terserlah aura sampai tak berapa nak jelas muka dah hehehe. Terima kasih ye En. Aslam, isteri dan AA Super Grill sebab sudi jamu kami dengan hidangan Kambing Bakar BBQ yang #merecik dan superb!


AA SUPER GRILL SUBANG BESTARI 
Jalan Nova U5/N,
Subang Bestari 40150 Shah Alam
Selangor

Waktu operasi
Isnin-Khamis : 6.30pm-10.30pm
Jumaat -Sabtu : 6.30pm-12.00am
Ahad : tutup
No phone : 019-6340294 (En. Aslam)


" Mok Kito Maroh Jual Mahal "




AA SUPERGRILL KAMBING BAKAR BBQ juga menerima tempahan untuk majlis korporat, jamuan hari raya, rumah terbuka, majlis kahwin, majlis tunang dan lain-lain. Kalau korang berminat, boleh order awal untuk mengelakkan kekecewaan akibat tempahan terlalu banyak dan ditutup hehe ...

So, next time tau dah port makan kambing mana yang boleh kami sekeluarga terjah! Terbayang-bayang sampai mimpi pun mimpi kambing malam tadi hahaha ... ;)


You Might Also Like

3 pengomen comel

  1. Terus ngidamm kambing bakar.. KEna terjah ni.. Alang2 nak beli terus sos BBQ tu... sedapnyaaaaaaa T_T

    ReplyDelete
  2. fuh..kambing bakar..suka juga..

    ReplyDelete
  3. Wahhh, sedap.. sedap.. sedap :)

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM