Powered by Blogger.

Thursday, April 25, 2019

'Cheese' kau etok!


Assalamualaikum! Menangis daku tengok trend makanan orang sekarang. Bukan la menangis menggugu-gugu tu, tapi nangis dalam hati la hehe. Ape laaaaaa nak jadi dengan orang sekarang ni. Orang moden ni. Orang zaman la ni! 

Yang pelik-pelik ajeee yang korang sumbat dalam tekak ye. Kalau makanan tu asalnya pedas ko tukar tambah cheese. Kalau makanan tu asalnya kena masak ko pergi bekukan! Heyyyy I cannot brain this la hehe.

Minggu lepas daku terbaca artikel pasal la ni orang dah jual etok 'cheese' pulak dah. Firstly, etak ke etok weh? Aku tau etok je haha. Tak pernah dengar lagi orang panggil etak. Dua binatang yang sama ke atau lain-lain? Ah lantak lah...aku panggil etok je.


sumber : berita harian online

Katanya E.V.O.L.U.S.I makanan. Yer lahhhh ikutkan la evolusi makanan tu sangat. Kalau tiada permintaan takkan ada pengeluaran. Kalau tiada angin pokok takkan bergoyang. Eh ape aku merepek ni hehe.

Acaner la rasa etok 'cheese' ni ye? Ada ke yang dah makan? Boleh share tak sedap ke tak? Etok ni macam kerang-kerangan jugak kan. Lazimnya memang sedap kalau makan cicah dengan sambal atau bersalut rempah. Kalau perisa 'cheese' ni lalu ke nok make? Mu dop berase pelik ke tekok tu weh? Kawe tanyo jah hehe.


sumber : facebook

Ni lagi satu yang aku tak boleh dan takkan telan! Aku tak pasti la gambar edit ke ape ni tapi ramai gak yang share di facebook. Andai bener, maka terputuslah nafsu makanku saat melihat aiskrim berperisa mi goreng indomie!

Aduhhh mi goreng dimakan pedas-pedas dan panas-panas baru sedappppp pak! Ini dibikin aiskrim ape baranggggg pak! Daku tak boleh telan kalo begini jadinya pak! hahahahaha....

Yang bukan-bukan ajaaaa ditelan ya pak :p

Pencinta makanan asli,
Hanim

2 comments:

  1. kadang yg dorang dah ubahsuai ni, ada yg sedap..ada yang errr...ntah la nak kelainan kalau ditanya..tpi kalau dh pelik cam indomie eskrim ni..tak lalu nak makan..

    ReplyDelete

Apa kata korang?

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.