Resolusiku Hijrah

Wednesday, November 14, 2012



Afternoon everyoneeee!~
~Salam Maal Hijrah~
Wat per tu? Dah solat?
Baguussssssss~
Tiap kali tiba tahun baru 
mesti korang ader azam baru, resolusi baru kan!~
Kita bisa merencana dan Allah menentukan segalanya.

Sudah pasti azam dan hajat korang tuk tahun baru ini
nak yang baik2 dan indah2 bukan?
Oleh itu, mulakanlah tahun barumu dengan membaca doa awal tahun & akhir tahun ini.
Indah sungguh Islam ni kan? Lengkap segalanya...
Hinggakan nak sambut tahun baru pun kita digalakkan berdoa.
Doa itu adalah pengikat hubungan antara makhluk dan Penciptanya.
~Subhanallah~
So, jangan lupa baca doa ini wokeh!~(^_^)




Cara membaca doa akhir tahun ialah;
membacanya 3 kali selepas waktu asar sebelum masuk waktu maghrib

Cara membaca doa awal tahun ialah;
membacanya 3 kali selepas waktu maghrib akhir bulan Zulhijjah.


Barangsiapa yang membaca doa ini, syaitan berkata;

"Kesusahan bagiku dan sia-sialah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya selama setahun."


Akhir kata, semoga Allah melindungi seluruh umat Islam di dunia ini, di Palestin, Syria dan negara-negara yang sedang dilanda mudarat. Sesungguhnya tiada penolong yang sebaik2 selain Allah a.w.t.




~Selamat Menyambut Awal Muharram untuk Sahabat2ku~

You Might Also Like

1 pengomen comel

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM