Monday, January 28, 2013

# Pasal Blog

Lega Dapat Balik!

Alhamdulillah! Alhamdulillah! Rasa nak peluk cium laptop Kenit ni..baru sekarang Kenit dapat access blog weh! Giler punyer keje..! Sakit meroyan Kenit dibuatnya beberapa ari ni. Jenuh la Kenit godek sana godek sini cari tang mana  salah. Kenit gi anto ticket kat asiahost pastu gi anto ticket kat nuffnang. @ 4 hari ni memey pageviews Kenit jatuh merosot macam ekonomi dunia 1997!



Teruk giler kan??? sampai macam tu jatuh teruk sekali kENIT punyer pageviews. Pengajaran betul la untuk kENIT kali ni. Lain kali nim, jangan nak gediks sangat kalu orang offer domain percuma! Ko tu ZERO kalu pasai tukar menukar ni! Sekarang dah susah nak update dan access blog. Kene tukar bagai DNS plak baru boleh masuk blog. Tu menyusahkan...bukan menyenangkan!

Aperpun, tu sumer pengalaman & pengajaran bagi Kenit. Kenit gi godek blog orang lain yang buat entry pasai tukar domain .my ni, dia kata memey problemnyer begitu la...takleh access....


Sekarang, Kenit dah tukar balik domain .my  kepada blogspot.com. Baru legaaaaaaa..takyah la nak canggih bagai domain tu asalkan Kenit boleh update, access dan orang boleh tengok blog Kenit tanpa perlu tukar DNS.

Mood berblogging kembali naik jari jemariku semakin bersemangat nak menari pasni!wahahahahaha~


Terjah jugak yang ni:

4 comments:

  1. er..apasal tukar ke blogspot balik??.. :).. xpe..belajar pelan2 tukar dns tu.. bukan slalu tp seklai je.. :)

    mamiku Admin@pingje.org

    ReplyDelete
    Replies
    1. Errm takpela..sy lebih seleisa dgn blogspot.com

      Delete
  2. dah pernah cuba pakai.my. tp problem bnyk lar. tak reti nak handle. alih2 tukar pakai blogspot jer. xperlah cma nie pun. jnji mudah dan xhilang viewer,

    ReplyDelete
  3. @siti fatima: tu la pasal..problem banyak dengan domain ni. Tambah plak, basic knowledge yang tak berapa nak mantops, bertambah problem la hehehe.

    Takyah pening kepala...back to basic je la kan? (^_^)

    ReplyDelete

Apa kata korang?