ruangiklan
ruangiklan

Friday, January 11, 2013

Tak Malu Ker?

  1 comment    
categories: 
Dalam kereta tadi, pas antar opismate balik.....


Mira: "Buuuuu....naper auntie tu pakai pendek..?"

Kenit: "Aper yang pendek?"

Mira: "Kain la...naper kain auntie tu pendek bu?"

Kenit: "haha..oohhh tu bukan kain tu skirt. Naper Mira tak tanyer auntie tu tadi?"

Mira: "hmm...dia tak malu ker bu? Nampak kaki kan bu...?

Kenit: "haha....yo botui tu nak"



Hahahaha...ustazah Mira pun peliks naper auntie tu pakai skirt pendek. Budak-budak..apa yang dia nampak tak betul, itulah yang akan ditegur. Depa ni masih dalam proses pembelajaran mengenai asas agama terutama bab aurat. Supaya dah beso nanti takda la mulut ibu ni nak membebel 24jam kat awak berdua suruh tutup aurat.

Pada Kenit nak tarbiyah kat anak2 perempuan ni memerlukan kesabaran dan perhatian yang lebih. Biar mereka faham kenapa kiter orang Islam tak sama pakaiannya dengan orang bukan Islam. 

Even Kenit pakai ketat skit kat umah pun dia dah 'sound' selamba jerk. "Eeeee...ibu ni pakai ketat2 jer!". So, Kenit gi tukar balik dan redho je la kalu dia 'sound' tu haha.

1 comment:

  1. bagus anak dara akk ni kan..hehehe..syukur dia tahu mna elok, mna tak elok.. :)

    *click2 yang kat bwah tu ye.. :)

    ReplyDelete

Apa kata korang?

Note: only a member of this blog may post a comment.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.