Tak Malu Ker?

Friday, January 11, 2013

Dalam kereta tadi, pas antar opismate balik.....


Mira: "Buuuuu....naper auntie tu pakai pendek..?"

Kenit: "Aper yang pendek?"

Mira: "Kain la...naper kain auntie tu pendek bu?"

Kenit: "haha..oohhh tu bukan kain tu skirt. Naper Mira tak tanyer auntie tu tadi?"

Mira: "hmm...dia tak malu ker bu? Nampak kaki kan bu...?

Kenit: "haha....yo botui tu nak"



Hahahaha...ustazah Mira pun peliks naper auntie tu pakai skirt pendek. Budak-budak..apa yang dia nampak tak betul, itulah yang akan ditegur. Depa ni masih dalam proses pembelajaran mengenai asas agama terutama bab aurat. Supaya dah beso nanti takda la mulut ibu ni nak membebel 24jam kat awak berdua suruh tutup aurat.

Pada Kenit nak tarbiyah kat anak2 perempuan ni memerlukan kesabaran dan perhatian yang lebih. Biar mereka faham kenapa kiter orang Islam tak sama pakaiannya dengan orang bukan Islam. 

Even Kenit pakai ketat skit kat umah pun dia dah 'sound' selamba jerk. "Eeeee...ibu ni pakai ketat2 jer!". So, Kenit gi tukar balik dan redho je la kalu dia 'sound' tu haha.

You Might Also Like

1 pengomen comel

  1. bagus anak dara akk ni kan..hehehe..syukur dia tahu mna elok, mna tak elok.. :)

    *click2 yang kat bwah tu ye.. :)

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM