ruangiklan
ruangiklan

Monday, January 14, 2013

Tak Selamat Dah Ke?....

  3 comments    
categories: 
artikel HM
Rendah sangat ke kualiti tahap keselamatan sistem perbankan di negara kita ni? Atau kad bank kita ni yang bermasalah? Abah aku pun pernah kene lebih kurang seghuper ini jugak. Kad atm dia diduplicate. 


Dalam akaun abah aku patut ada RM300++, tapi biler abah aku pi atm check check tinggal ZERO! Pi check ngan bank tu, di kata abah aku ada 'kuarkan' duit pada sekian2 tarikh di sekian2 tempat. Siap cehck cctv lagi, tapi biler tengok bukan kelibat abah aku pun, tapi orang lain. Sah kad abah aku kene duplicate! 

Mula2 report kat bank tu ,bertekak jugak la abah aku ngan pegawai bank tu, siap pegawai bank tu cakap, "anak makcik kot yang kuarkan duit tu, pakcik tak perasan", Eloooooo, kalu nak main tuduh pun agak2 la bro...!~

Lepas tu, bank kuar surat suruh abah aku buat aduan polis, so abah pun buat la. Dah dekat 2 tahun baru problem abah settle. Ternyata, bukan abah aku yang buat 'dajal' tapi orang lain yang duplicate kad abah. 

Korang pi baca kat SINI kalu nak tau citer sebenar.

Itu baru RM300, ini dah sampai RM50,000 plak! Hishhh...
Kene upgrade la sistem yang ada ni...banyak dah kes duit ilang, kes kad di'duplicate'kan. Memang la ada insurans yang boleh cover kalu duit kiter ilang di bank, tapi bimbang nanti gara2 insiden ni, orang dah tak percaya nak simpan duit banyak2 kat bank. Huh...

P/S: Simpan dalam sarung bantal macam upin ipin hehehe...

3 comments:

  1. Alahai..ingtkan bank la paling slamat, mcm2 hal la skang nih

    ReplyDelete
  2. ntah2 dalam sarung bantal lagi selamat. haha

    ReplyDelete
  3. @Hunny: maner2 pun dah tk selamat dik huhu.

    @pelengkap rusuk kiri: hahaha..(^_^)

    ReplyDelete

Apa kata korang?

Note: only a member of this blog may post a comment.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.