Malam Hujan Tapi Mesra

Sunday, December 29, 2013


Assalamualaikum!~

Tahun ni tahun pertama kenit join malam mesra anjuran Jabatan. Nak merasa jugak kemeriahan sambutan Malam Mesra kat HQ ni, gempak ke tidak seronok ke tidak. Tiket memang dah lama beli siap-siap dah sebab tahu hadiah cabutannya lumayan dan makanan sedap-sedap plus ada kambengggggggggg! ekekeke.

Rezeki murah sungguh malam tu, kami ditemani hujan lebat selebatnya dari KL hingga ke PJ! Kami sampai dalam puku 7.50pm tapi meja makan baru penuh 3 buah je. Sampaikan KP pun datang lambat jugak huhu. Yang terlebih excitednye. macam biasa la my kenits ni. Sebab malam tu, diaorg join pakaian beragam kanak-kanak so tak sabar dah nak berposing sakan atas pentas tu kan!



Dekat kul 9pm baru la orang ramai sikit. Agak tunggang langgang susunan acara malam tu. Dengan hujan lebatnya, dengan tetamu yang tak sampai-sampai lagi. Ucapan KP pun takda malam tu hehehe. Sumer yang datang awal disuruh ambil makanan dulu, apo layi .... kita kasi bedal la! 


Actually, banyak giler makanan malam tu Ni yang sempat kenit tangkap gambonye sebab masing-masing dah lapo kan tengah hujan pulak tu hehehe. Penat pun ye jugak, terlari kenit sana sini dalam hujan nak ambik makanan. Ambik makanan mula-mula nampak kering je, dok berlari dalam hujan sampai kat meja tetiba ada 'kuah' terlebih pulak hahaha. 

Kambing panggang tu dua pinggan kenit ambik, Pak Jelan siap warning lagi jangan amik banyak jangan tamak hehehe. 

Makan yong tau fu licin habissss! Good gurls

Excited tunggu giliran

Dah habis makan, tibalah masa untuk kids fashion show! Menggelabah cari fitting room bebudak ni, akhirnya tukar baju kat bilik janitor je la ihik ihik. Excited sungguh kakak adik masa ni, nak pusing la nak menari la .... katenyeeeeeee! Tips dari ibu --> smileeeeeeee~

Model muka masam. Disebabkan pentas gelap, muka pun dah macam ju-on dah!

Lighting malam tu sangat la tak cantik, nak tangkap gambo pun takda mood! Gambo kakak berpasangan ngan anak opismate tak dapat nak ambik sebab gelap sangat pentas tu. Takda preparation langsung diaorg ni buat keje huhu. Gambo adik ni pun puas kenit 'modified', ni la yang paling 'cantik' pun hurrmm.

Muka adik tak boleh blah atas pentas! Masam start dari turun tangga, naik atas pentas, pusing 2-3 kali pastu turun pentas haha. Muka nak menangis pun ada kenit tengok hehe. Hilang dah excited dia, tarik muka terus!


Rezeki muka masam agaknya, malam tu Mira jadi juara fashion show kanak-kanak bawah 7 tahun! muahahaha tak tahan gelak kenit malam tu. Acaner juri boleh terpikat ngan model 'masam' ni pun tak tahu la. Yang kakak dapat hadiah saguhati je, takpe kakak janji dapat hadiah kan hehe. 

Tak ramai budak yang masuk fashion show malam tu, yang hantar permohonan hanya 5 orang je! Masing-masing malu agaknya.....



Ada macam hajah ngan haji tak? hehehe



Kakak bersama hadiahnya

Walaupun kakak hanya menang hadiah saguhati, tapi lumayan jugak! bekas makanan 2 tingkat Winnie The Pooh! Terbaikkkkkk good job kakak! Sekarang awak dah ada bekal makanan untuk dibawa ke sekolah nanti (^_^).

MetMalaysia's Next Top Model bersama hadiahnya. ...kwang kwang kwangggggg.

Hadiah yang Mira menang ni pun lumayan jugak pada dia! Set kaler pensel Swan stabilo 34 batang dengan voucher Aeon RM30, syukur alhamdulillah. Adik dah darjah lime nanti takyah beli kaler pensel dah kihkihkih. Voucher Aeon tu boleh guna tuk beli barang sekolah nanti hehehe.

Yang ibu dapat hadiah cabutan bertuah --> tuala mandi! hahahaha. 



You Might Also Like

12 pengomen comel

  1. dinner mana ni. tak pernah dengar pon. ofis punya ek..?

    ReplyDelete
  2. wahh... dia dapat hadiah ye... boleh bawak pergi tadika.. hihi

    Boleh jenguk mama di sini.. Mamaniza.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak leh tak leh, tunggu dah darjah lima baru boleh guna ekekeke :D

      Delete
  3. Wahh mewah makan .. Banyak makanannyaaa .. Comelnyaa model cilik tu .. Kecik2 dah pandai ehehehe

    ReplyDelete
  4. wah syok la memasing dpt adiah
    pin next top model tu menawan..kikikii
    kaler byk tu kan sure kengkwn dia pinjam..pastu sure byk hilang..ngeeee
    isi tabung nuffnang sini-rhb

    ReplyDelete
  5. Wahh meriahnya.. seronok.. :) :)

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM