[Cabaran 30 Hari] Hari 18 - Siri TV Kegemaran Aku

Thursday, September 18, 2014


Assalamualaikum!


sumber : google

Hari ke 18! Yeaaaa sikittttt je lagi nak habis hahaha. Time aku budak-budak, memang aku cukup suka tengok tv. Zaman 90-an cerita kat tv memang best-best ko! Sampai abah nak tengok warta berita pun kena berebut remote ngan aku hehe.


Dulu, aku tak nafikan aku memang suka tengok drama-drama kat tv, tak kira la English ke, Melayu ke, Cina ke .... kalau cerita tu best aku akan 'melekat' depan tv sampai cerita tu habis.

Kebanyakan siri tv yang aku suka semuanya cerita zaman 90an dulu, masa tu tak banyak iklan kat tv jadi kalau layan drama memang tangkap syahdu gitu! hehe. 

Tak sama ngan sekarang, sekarang lebih banyak iklan dari ceritanya! Cerita baru 10 minit dah iklan! Huh ....

So, siri tv yang aku suka tengok ialah .....


sumber : google

Tiga-tiga versi ni aku suka! Tapi, yang paling aku suka opkos la versi original dia iaitu CSI Las Vegas! Perghh! diaorg ni kalau buat cerita jenayah memang champion! Hari tu orang kena bunuh, hari tu jugak kes selesai! haha.

Tu belum kira lagi style ketua masing-masing! Yang Las Vegas terkenal dengan otak geliga dia, yang versi New York femes ngan tegas dia dan yang Miami suka tunjuk ke'macho'an dia sambil pegang rayban hitam hehehehe :p


sumber : google

Apa yang best sangat ngan CSI ni?

Aku suka tengok cara diaorg menyiasat. Logik atau tidak itu letak belakang haha. Dah nama pun 'CERITA' benda tak logik boleh dijadikan logik asalkan penonton suka huhu. Berbanding ngan siri tv lain, CSI ni suka cerita dari sudut sains dan teknikal. Tu yang buat aku lagi nak 'melekat' depan tv, berbanding ngan drama lain yang tangkap cintan ... aku cepat blerrghhh! 

So, apa cerita kegemaran korang yek? ^^


Koleksi Cabaran 30 Hari

You Might Also Like

10 pengomen comel

  1. wah...dulu pernah juga la layan csi ni,masatu pun sbb adik suka sangt cerita ni..akak tak berapa nak minat sangat..hehe

    ReplyDelete
  2. Suka jugak tengok CSI ni...best kan...yang bestnye die punye siasat tu details sangat3...sampai kite rs kite pun same2 siasat dengan diorg..hehe..

    http://hanamarsom.blogspot.com/2014/09/cabaran-30-hari-18-siri-tv-kegemaran.html

    ReplyDelete
  3. CSI banyak mengetengahkan siasatan forensik jenayah. Yang menariknya hari tu juga dapat selesai kes - baru jumpa sehelai benang biru dah tahu siapa pembunuh, siap dengan simpanan rekod latarbelakang yang entah berapa tahun punya sekali XD

    ReplyDelete
  4. nad pun suka tengok CSI..cara die menyiasat tu perghh best lagi teknologi die gune..ahhaa

    ReplyDelete
  5. Suka gak csi nie, fav csi ny..macho gitu

    http://welovesusuibu.blogspot.com/2014/09/anak-kerap-selsema-mealshake.html?m=1

    ReplyDelete
  6. kadang2 layan jugak csi ni tp byk terlepas..

    ReplyDelete
  7. sama la.. farah pn suka layan csi jugak..=D

    ReplyDelete
  8. My faveret! Paling best n dreams come true bila g universal studio kt US ogos hari tue, lalu tempat studio diorg blakon. Lalu je pon dh best! Sbb tmpat depa blakon mmg xboleh masuk. Kami lalu je tmsuk la lg 1 faveret i iaitu desperate housewife! Hahahaha. Omputeh nie bab nie mmg pandai bg nmpk real!

    www.ourlovebonding.com

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM